Un drogat cu marijuana a spălat putina din spital

luni, 10 septembrie 2018, 01:50
1 MIN
 Un drogat cu marijuana a spălat putina din spital

Un ieşean în vârstă de 20 de ani a ajuns la spital după ce a consumat o cantitate foarte mare de marijuana. Nu se ştie cu certitudine dacă bărbatul este un consumator frecvent al drogurilor sau dacă a avut nevoie de îngrijire medicală după ce corpul său a avut o reacţie alergică la drog, însă după ce a fost stabilizat acesta a fugit din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

„Pacientul de 20 de ani, care a ajuns în UPU cu semnele unei intoxicaţii voluntare cu marijuana, a părăsit unitatea medicală fără aviz“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Cazuri asociate consumului de droguri au mai fost semnalate în spitale în ultima perioadă, iar în ceea ce priveşte simptomele pe care consumatorii le acuză cele mai frecvente sunt: starea de apatie, creşterea ritmului cardiac, ochii roşii, dificultate în identificarea temporală.

De asemenea, printre efectele cele mai grave ale marijuanei pe termen scurt se numără şi paranoia, halucinaţiile şi anxietatea puternică. Marijuana este unul dintre drogurile cele mai comune şi mai folosite, mai ales în rândul tinerilor, spun specialiştii, acesta pro­vocând atât dependenţă fizică, cât şi psihologică. Dacă drogul este consumat o perioadă îndelungată, poate duce la deteriorarea memoriei pe termen scurt, diminunarea capacităţii de înţelegere şi de concentrare. 

 

 

Comentarii