Un drum după ţigări cu maşina iubitei l-a costat un an şi 4 luni de puşcărie

miercuri, 21 aprilie 2021, 01:56
2 MIN
 Un drum după ţigări cu maşina iubitei l-a costat un an şi 4 luni de puşcărie

Un şofer şi-a încheiat o plimbare cu maşina după ţigări cu roţile în sus şi cu o pedeapsă cu închisoarea. Condamnarea dată la nivelul Judecătoriei ar putea fi întoarsă de Curtea de Apel, dar şansele sunt minime, întrucât inculpatul este recidivist.

Marian Chiriac locuieşte în Ciurea, împreună cu prietena sa, aceasta fiind proprietara unui autoturism Ford. În după-amiaza zilei de 2 august 2020, la domiciliul comun au sosit în vizită mama şi fratele prietenei lui Chiriac, cu cei doi nepoţi ai acesteia. Împreună, ei au consumat până seara 5-6 bidoane de bere alcoolizată. Mama prietenei a plecat acasă cu unul dintre copii, celălalt rămânând peste noapte la Chiriac. Spre dimineaţă, Chiriac s-a hotărât să iasă după ţigări, luându-l la plimbare şi pe puşti. Magazinul din apropiere era însă închis, aşa că bărbatul s-a decis să meargă la altul, în timp ce băiatul s-a înapoiat singur acasă.

Cititi si: Soţul, cercetat penal pentru că şi-a lăsat soţia să conducă maşina

La întoarcere, Chiriac a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat cu maşina, pe cupola acesteia. A fost văzut de un trecător, care a anunţat Poliţia. Oamenii legii aveau să constate că Chiriac nu avea permis, dar avea o alcoolemie de 1,68‰ în sânge. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi pentru conducerea sub influenţa alcoolului, fiind condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare. Cum Chiriac mai fusese condamnat o dată, la 8 ani de închisoare, pentru omor deosebit de grav, fiind eliberat condiţionat după 5 ani, judecătorii nu au luat în calcul o eventuală condamnare cu suspendare. Sentinţa a fost contestată de Chiriac, Curtea de Apel urmând să analizeze cazul la sfârşitul lunii viitoare.

Comentarii