Un fost primar condamnat pentru corupţie s-a înţeles cu PSD să candideze la alegerile din 2024

duminică, 10 decembrie 2023, 16:17
2 MIN
 Un fost primar condamnat pentru corupţie s-a înţeles cu PSD să candideze la alegerile din 2024

Fostul primar al oraşului Techirghiol, Adrian Stan, condamnat în 2016 pentru corupţie, va candida în 2024 la alegerile locale din partea PSD. Fostul edil a fost eliberat condiţionat în luna martie 2018, potrivit presei locale.

Adrian Stan a fost prins într-un flagrant organizat de DNA în 2015 când lua mită 40.000 de lei de la un om de afaceri, echivalentul a 4% din valoarea unor facturi pe care le deconta Primăria Techirghiol. Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, Stan a primit în mai multe rânduri de la omul de afaceri care l-a denunţat sume de bani, cu titlu de mită, în legatură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, privind executarea unui contract de execuţie lucrări.

Acesta a fost condamnat cu executare la 2 ani şi 8 luni de închisoare, în anul 2016, iar în 2018 a fost liberat condiţionat. Acum are cazierul curat, după ce anul trecut Tribunalul Constanţa i-a admis cererea de reabilitare judecătorească.

„Pentru că în Techirghiol se poate mai mult, pentru că îmi doresc ca oraşul nostru să se dezvolte, pentru ca ştiu ce şi cât pot, pentru ca meritaţi o guvernare locală în interesul vostru, al tuturor, nu al grupurilor de interese, am luat decizia de a intra în cursa electorală de anul viitor, ca şi candidat al PSD la Primăria Techirghiol”, a anunţat Adrian Stan, care i-a mulţumit lui Felix Stroe, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Constanţa pentru încrederea acordată, potrivit Dobrogea Live.

Adrian Stan a fost primar al oraşului Techirghiol din anul 2008, când a candidat din partea PNL, până când a fost prins de procurorii anticorupţie luând mită. Stan s-a dus în 2020 la PMP, după ce partidul social-democrat nu l-a mai susţinut în cursa pentru alegerile locale, potrivit Replica Online. A pierdut în favorea lui Iulian-Constantin Soceanu, membru PNL, care conduce oraşul din 2016.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro

Comentarii