Un hoţ vrea cu tot dinadinsul să-şi petreacă tinereţea în pușcărie. Iată ce a putut să fure!

marți, 10 august 2021, 02:00
1 MIN
 Un hoţ vrea cu tot dinadinsul să-şi petreacă tinereţea în pușcărie. Iată ce a putut să fure!

Un ieşean pare să fi vrut cu tot dinadinsul să se întoarcă după gratii. A comis un furt mărunt dintr-un supermarket, fără să se obosească să se ascundă în vreun fel. A fost prins imediat, iar judecătorii i-au garantat o şedere îndelungată pe strada Dr. Vicol nr. 10.

În noiembrie 2018, agentul de pază al unui magazin Lidl l-a observat pe camerele de supraveghere pe Tudor Ariton punând într-o geantă pe care o ţinea pe umăr mai multe bunuri de pe un raft. L-a aşteptat să treacă de casa de marcat, iar apoi l-a oprit. Asupra tânărului au fost găsite patru tuburi de pastă de dinţi Sensodyne, în valoare totală de 57,96 lei. Hoţul nu a încercat nici să fugă, nici să ascundă lucrurile furate.

Ariton a fost trimis în judecată pentru furt. Magistraţii Judecătoriei au constatat că furtul fusese comis în stare de recidivă, bărbatul fiind condamnat în luna mai a aceluiaşi an la 2 ani şi 7 luni de închisoare cu suspendare, pentru furt calificat. În faţa instanţei, el şi-a justificat furtul prin lipsa mijloacelor financiare.

Judecătorii au reţinut însă că, deşi vârsta de doar 21 de ani şi starea de sănătate i-ar permite desfăşurarea unei activităţi oneste, tânărul nu este interesat de aceasta. Luând în calcul comportamentul lui Ariton după ce a fost depistat, judecătorii l-au condamnat la doar un an de închisoare. Pedeapsa s-a adăugat însă altora pentru fapte similare, rezultând o pedeapsă finală de 6 ani, 10 luni şi 10 zile de închisoare.

Comentarii