Un ieșean a fost condamnat pentru că a băgat bețe în roate justiției

vineri, 20 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Un ieșean a fost condamnat pentru că a băgat bețe în roate justiției

Un ieșean a fost condamnat pentru că a băgat bețe în roate justiției. I-a mințit pe polițiștii care îi căutau trei colegi de muncă și le-a spus acestora să stea ascunși. Gestul său nu a rămas fără consecințe.

În noaptea de 26/27 octombrie 2019, un taximetrist a sunat la 112, anunțând că fusese amenințat cu un pistol tip „airsoft” de cei trei pasageri pe care îi luase într-o cursă spre Mogoșești. Cei trei îl loviseră apoi cu pumnii și picioarele, încercând fără succes să-l jefuiască. Suspecții au fost identificați relativ ușor, după telefonul folosit pentru a comanda cursa, iar pe 31 octombrie au fost emise mandatele de aducere. În aceeași zi, au fost căutați la locul de muncă, un șantier. Se aflau acolo, lucraând la acoperișul unui bloc aflat în construcție. Polițiștii au cerut relații despre cei trei de la șeful de echipă, Alexandru Gabură. Acesta le-a spus că cei trei plecaseră cu o zi mai înainte la muncă pe raza județului Bacău. Polițiștii au inspectat imobilul, timp în care Gabură l-a sunat pe unul dintre cei trei, înștiințându-l că el și ceilalți doi sunt căutați și le-a recomandat să stea ascunși. Telefonul era însă interceptat, așa că faptul a ieșit la iveală.

Gabură a fost trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului. În fața instanței, și-a recunoscut vina, declarându-se de acord cu plata unei eventuale amenzi penale. Magistrații Judecătoriei au luat în considerare vârsta de doar 22 de ani a acestuia, lipsa antecedentelor penale, dar și faptul că are un copil în întreținere. Ei au apreciat că o amendă de 10.000 lei, echivalentă cu 200 de zile-amendă, este suficientă ca pedeapsă. Nu de aceeași părere au fost însă și procurorii, care au contestat sentința. Curtea de Apel urmează să reanalizeze dosarul pe 14 martie.

Comentarii