Un ieşean care și-a hărțuit iubita în Italia, transferat într-o închisoare din România

luni, 26 iulie 2021, 01:57
2 MIN
 Un ieşean care și-a hărțuit iubita în Italia, transferat într-o închisoare din România

Golanii noştri îşi duc metehnele şi în străinătate. Parchetul de pe lângă Tribunalul din Palmi, Calabria, a solicitat autorităţilor judiciare ieşene să preia un tânăr din Ţibana, condamnat pentru mai multe fapte comise în Italia. Iulian Marian a fost condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru ameninţare, hărţuire şi viol. Sentinţa a rămas definitivă în luna mai a anului trecut, tânărul fiind încarcerat în august.

Conform sentinţei date de Tribunalul din Palmi, în perioada octombrie 2017 – ianuarie 2018, Marian o forţase de mai multe ori pe o tânără româncă să înţreţină cu el relaţii sexuale. L.I. a rupt ceea ce bărbatul considera a fi o „relaţie“ în ianuarie 2018. Marian nu era însă omul care să renunţe prea uşor. În iunie 2018, Marian a urmărit-o cu maşina pe L.I. cale de cîţiva kilometri, între Anoia şi Melicucco, reuşind să o oprească şi să o forţeze să coboare. Voia să discute cu ea, în vederea „împăcării“. Tânăra a refuzat, aşa că tânărul a început să o apeleze la telefon şi să-i trimită mesaje pe WhatsApp, hărţuind-o. În cele din urmă, fata s-a adresat organelor legii.

Magistraţii Curţii de Apel au analizat sentinţa dată de colegii italieni, constatând că pedesele dispuse pentru cele trei infracţiuni se încadrează în limitele stabilite şi de Codul Penal român, nefiind nevoie să fie adaptate. Ca urmare, judecătorii ieşeni au recunoscut sentinţa dată în Italia. Cum şi deţinutul se declarase de acord să-şi ispăşească pedeapsa în România, a fost dispus transferul lui Iulian Marian din Italia înapoi în ţară.

Comentarii