Un mare campion la Centura Moldovei

vineri, 01 decembrie 2017, 02:43
2 MIN
 Un mare campion la Centura Moldovei

Binecunoscutul Mihai Leu va acorda un premiu special la finalele competiţiei de box care se va încheia vinerea viitoare în Sala Polivalentă

 

Începând de luni, Sala Polivalentă din Iaşi găzduieşte a 38-a ediţie a tradiţionalului turneu de box Centura Moldovei, organizată de FR Box, al cărei preşedinte este ieşeanul Vasile Cîtea. Şi-au anunţat participarea, pe lângă boxeri români, pugilişti din Ucraina, Bulgaria, Cehia, Ungaria şi Republica Moldova. La această ediţie va fi acordat un trofeu special din partea fostului campion mondial profesionist, Mihai Leu, la categoria la care şi-a obţinut marile victorii, 69 kg. "Va fi o onoare pentru mine să ofer acest trofeu la Centura Moldovei de la Iaşi, pe care fostul meu coleg de cameră de la lotul naţional şi actualul preşedinte al FRB o organizează an de an. Vasile Cîtea a primit cu bucurie această iniţiativă şi voi fi prezent la finalele de la Iaşi care se vor organiza vineri, 8 decembrie 2017, de la ora 18:00, pentru a oferi acest premiu dar şi pentru a-i încuraja pe tinerii noştri boxeri", a declarat Mihai Leu.

Conform preşedintelui FRB, Vasile Cîtea,  Centura Moldovei va fi dedicată sportivilor seniori sub 22 de ani, care vor participa anul viitor la Campionatul European de la Târgu Jiu. Vom avea şi alte două evenimente cu ocazia Centurii Moldovei: un trial pentru lotul de tineret şi un curs internaţional de arbitri AIBA de două stele la care  şi-au anunţat prezenta 25 de arbitri, 17 dintre ei fiind din străinătate, inclusiv din Guatemala, Canada sau Sri Lanka. “Îi aştept pe iubitorii boxului din Iaşi la Sala Polivalentă în număr mare, în fiecare zi, de marţi până vineri, de la orele 18:00. Finalele Centurii Moldovei se vor transmite pe 8 decembrie, în direct pe TVR 2, cu ajutorul TVR Iaşi", a spus  Vasile Cîtea.
Oficialul FRB a mai menţionat că, în 2018, pe boxerii români îi aşteaptă competiţii internaţionale de înalt nivel, precum Campionatul European, Campionatul Mondial şi Jocurile Olimpice ale Tineretului, de la Buenos Aires (Argentina).
Tot preşedintele FRB, care este şi deputat în Parlamentul României, a informat că cele două Săli Polivalente de mare capacitate, de la 10.000 la 16.000 locuri, care urmau să fie construite în perioada următoare, una fiind propusă la Iaşi, vor fi amânate în derularea investiţiei, deoarece banii necesari au fost transferaţi în modernizarea stadioanelor de fotbal care ar urma să găzduiască, în ţara noastră, o parte din meciurile Campionatului European de fotbal din 2020.
Sponsorii ieşeni ai Centurii Moldova sunt Primăria Municipiului Iaşi, prin Fundaţia Sportului Ieşean şi Asociaţia Judeţeană de Box Iaşi.

 

Comentarii