Un nou concurs de manager la spitalul din Iaşi care este condus de la înfiinţare de aceeaşi persoană

luni, 20 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Un nou concurs de manager la spitalul din Iaşi care este condus de la înfiinţare de aceeaşi persoană

Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de manager pentru Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, care este condus în momentul de faţă de ec. Mirela Grosu. Început oficial pe 8 martie, concursul se va desfăşura în două etape: concurenţii îşi vor putea depune dosarele până pe 6 aprilie, iar în data de 10 se va verifica dacă aceştia îndeplinesc toate condiţiile solicitate. Ulterior, aceştia vor fi evaluaţi public de o comisie şi îşi vor prezenta proiectul de management.

Concursul marchează încheierea unui nou mandat al ec. Mirela Grosu, care conduce instituţia încă de la inaugurarea din 2012. Atunci au fost finalizate lucrările la IRO, chiar dacă ele au fost începute cu aproape şase ani înainte, scopul fiind de construire a unui nou spital de urgenţe în Iaşi. În ceea ce priveşte noul concurs, paşii se respectă ca în cazul altor competiţii similare.

În mod concret, în martie poate fi vizitat spitalul de către candidaţii interesaţi, sub îndrumarea directorului medical, pentru a obţine informaţiile necesare pentru elaborarea proiectului de management. Candidaţii întocmesc apoi proiectul şi colectează toate documentele care le sunt solicitate, înscriindu-se până pe 6 aprilie 2023. Acestea, după validare, vor fi afişate pe site-ul instituţiei.

După susţinerea publică a proiectului de management, rezultatele finale vor fi publicate pe site-ul instituţiei pe 26.04.2023. Solicitările pentru a deveni manager de spital sunt aceleaşi, conform legislaţiei în vigoare: se cer cunoştinţe bune ale limbii române, scris şi vorbit, studii în medicină, ştiinţe juridice sau ştiinţe economice, absolvirea unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, cinci ani vechime în specialitatea studiilor.

În paralel, la Iaşi se desfăşoară şi concursul pentru ocuparea postului de manager al Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu”. Şi aici, câştigătorul pare anunţat dinainte: va fi un nou manadat al prof.dr. Grigore Tinică, bine-cunoscutul chirurg cardiolog ieşean. Pe 19 aprilie vor fi anunţate rezultatele finale ale evaluării dosarelor, ziua de 20 este rezervată pentru depunerea şi rezolvarea contestaţiilor, iar pe 26 aprilie va avea loc susţinerea publică şi evaluarea proiectelor de management. Rezultatele finale ale concursului vor fi afişate o zi mai târziu, pe 27 aprilie.

Comentarii