Un nou început pentru clujeni

joi, 22 octombrie 2020, 01:43
2 MIN
 Un nou început pentru clujeni

 

Astăzi, de la ora 19:55, la Sofia se joacă ŢSKA – CFR, în prima etapă din cadrul grupei A a Ligii Europa. Meciul se dispută cu spectatori şi va fi televizat de canalele Look, Digi şi Telekom

CFR îşi face azi debutul Europa League cu un meci care poate fi de o importanţă deosebită cel cu ŢSKA Sofia. Dacă mulţi se grăbesc să eticheteze formaţia ex-militară sofiotă drept accesibilă trebuie amintită calificarea din play-off după o victorie spectaculoasă pe terenul unei echipe robuste, FC Basel, scor 3-1, bulgarii înscriind de trei ori în ultimele 20 de minute. Tot cu 3-1 a câştigat şi CFR Cluj dar pe teren propriu şi cu un adversar de calibru mai mic, Djurgården Stockholm. În campionat, ŢSKA nu merge prea grozav, a realizat patru remize şi un eşec, situându-se pe locul IV, la cinci puncte de lider, Lokomotiv Plovdiv. În Bulgaria, fotbalul a primit mână liberă de la autorităţi de a permite spectatori în tribună conform indicaţiilor UEFA aşa că CFR se poate aştepta la o replică ostilă pe stadionul „Vasil Levski”, toate cele 10.000 de locuri admise fiind deja ocupate. Antrenorul bulgar se teme (sau cel puţin arată că se teme) de CFR: Clujul este una dintre echipele puternice, joacă destul de des în grupe. Calităţile lor sunt reprezentate de viteza din ofensivă şi un joc bun la fazele fixe. Dacă le dăm spaţii, clar vom avea probleme”, a analizat Stamen Belcev jocul formaţiei CFR Cluj.

La rândul ei, formaţia ardeleană a rămas fără Bordeianu transferat în Arabia Saudită , dar cu două mici incertitudini, lotul este OK .Este vorba de Omrani, accidentat la Botoşani şi Burcă. L-a transferat pe brazilianul William Soares, care nu  poate juca nefiind trecut pe lista UEFA. „ Din păcate campania noastră de achiziţii nu a fost ca aceea a lui ŢSKA, care a luat nouă jucători foarte buni. Lotul nostru este foarte subţire acum. După ce am văzut ŢSKA, cred că au şanse şi ei foarte bune să se califice mai departe. Au venit jucători de la Watford, Lens, Nancy, Bordeaux… Dacă iei jucători buni e clar că ai şi pretenţii”, a spus Petrescu.

Tot astăzi, de la aceeaşi oră se joacă partida Young Boys Berna – AS Roma.

Formaţiile probabile„„

ŢSKA: Busatto – Galabov, Antov, Matheij, Mazikou – Geferson, Youga – Iomov ,Sankare , Keita – Sowa.

CFR: Bălgrădean- Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Hoban, Păun – Deac, Debeljuh, Rondon.

Arbitru: Halil Melel (Turcia)

Comentarii