Un partid cere la Iași modificarea imnului național: Nu mai suntem înconjurați nici de barbari, nici de tirani, suntem în UE

duminică, 26 ianuarie 2020, 17:57
2 MIN
 Un partid cere la Iași modificarea imnului național: Nu mai suntem înconjurați nici de barbari, nici de tirani, suntem în UE

Reprezentanții Platformei Social Liberale (PSL) au venit în această seară la Ramada în fața câtorva zeci de ieșeni pentru a-și prezenta ideile și valorile.

Partidul fondat de ex-ministrul PSD Ilan Laufer și consultantul politic Alexandru Coita conideră că ar trebui modificat imnul național al României.  "Suntem în anul 2020, deși eu iubesc imnul țării, poate trebui să avem acest curaj, să îl modificăm (…) Totuși nu mai suntem înconjurați nici de barbari, nici de tirani, suntem în UE. Din acest punct de vedere, eu am propus o dezbatere națională, nicidecum nu am propus și nu îndrăznesc să propun modificarea imnului", a spus Ilan Laufer. 

Și tinerii au fost luați în vizorul PSL, care ar putea să fie nevoiți "să pună mâna pe pușcă". Formațiunea are un proiect care vizează introducerea stagiului militar obligatoriu de șase luni. "Va avea un rol important atât din punct de vedere al securității României, dar mai mult decât atât, poate însemna o șansă la educație pentru foarte mulți dintre tineri. Stagiul militar obligatoriu poate să fie un colac de salvare pentru mulți români", consideră Ilan Laufer.

PSL a lansat proiectul de ţară „România 10 în 10”, cu zece măsuri care ar urma să fie luate în următorii zece ani de România pentru a ajunge în primele zece economii europene.

Astfel, PSL își propune să readucă diaspora în România prin punerea în practică a Legii repatrierii. "Avem nevoie de o lege a repatrierii, prin care putem să îi reintegrăm în câmpul muncii. Pentru a putea continua creșterea economică este nevoie de forță de muncă. În acest moment, ne dorim să creăm cadrul legal prin care să îi ajutăm în acest sens", spun reprezentanții PSL.

Comentarii