Un plutonier cu un satâr a făcut un scandal monstru: 5 ani nu se mai poate apropia de soţia sa

vineri, 24 decembrie 2021, 02:50
2 MIN
 Un plutonier cu un satâr a făcut un scandal monstru: 5 ani nu se mai poate apropia de soţia sa

Un plutonier-major care şi-a bătut soţia şi a ameninţat-o cu un cuţit şi un satâr a scăpat de închisoare. Magistraţii Tribunalului Militar ieşean luaseră în calcul violenţa manifestată de bărbat şi faptul că femeia fusese salvată după ce colegii plutonierului au spart uşa şi au decis condamnarea acestuia la închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Curtea Militară de Apel a considerat că Robert Dinu Antoci poate rămâne liber. În oricare dintre variante însă, Antoci va trebui să-şi găsească alt loc de muncă. Chiar cu executarea suspendată, o condamnare la închisoare este incompatibilă cu statutul de militar.

În noaptea de 11/12 octombrie a anului trecut, soţia lui Antoci a sunat la 112, anunţând că este agresată de soţul său. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au reuşit să intre în bloc doar după ce vecinii lui Antoci au răspuns la interfon. Au sunat degeaba la uşa acestuia, întrucât plutonierul nu a răspuns. Pentru forţarea intrării, au fost chemaţi chiar colegii de muncă ai lui Antoci, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. Nici aceştia nu au reuşit să-l convingă să deschidă. Din spatele uşii, Antoci ameninţa că-i va tăia gâtul soţiei sale, ceea ce a precipitat lucrurile. Pompierii au forţat uşa, iar poliţiştii au intrat peste Antoci, imobilizându-l.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru violenţă în familie. În faţa judecătorilor, el a afirmat că nu-şi aminteşte ce s-a întâmplă între momentul sosirii acasă şi apariţia poliţiştilor la uşă. Declaraţiile lui nu au fost crezute de magistraţi, care au remarcat că inculpatul discutase cu colegii săi şi după ce a fost încătuşat, niciunul dintre martori neavând suspiciuni cu privire la integritatea mentală a acestuia. Dinu Antoci a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare şi la plata a 5.000 de euro către soţia sa, ca daune civile.

În apel, magistraţii bucureşteni au considerat că detenţia nu este necesară, o pedeapsă cu suspendare fiind suficientă pentru corectarea inculpatului. Acesta a fost lăsat liber sub supraveghere pe un termen de 4 ani. De asemenea, timp ce 5 ani, Antoci nu va mai avea dreptul de a se apropia de soţia sa ori de locul de muncă al acesteia. Decizia Curţii Militare de Apel este definitivă. 

Comentarii