Un preot candidează independent la Primăria Constanța, cu riscul excluderii din Biserică

miercuri, 20 martie 2024, 11:35
1 MIN
 Un preot candidează independent la Primăria Constanța, cu riscul excluderii din Biserică

Părintele Valentin Berechet, preot misionar la Biserica „Sfinții patru martiri” din cartierul Faleză Nord, va candida „absolut independent” la alegerile locale pentru funcția de primar al Constanței.

Deși este conștient că Sinodul BOR le interzice preoților să candideze la primărie, ci doar pentru o funcție de consilier local sau județean, independent, părintele a declarat, pentru site-ul Media Qulity, că ține cont doar de legea civilă, nu de legea bisericească. Nu a cerut încă aprobarea arhiepiscopului Teodosie al Tomisului, urmând să discute cu el inainte de depunerea dosarului de candidatură.

Părintele Valentin (63 de ani), fost medic militar timp de 25 de ani, căsătorit, cu patru copii, băieți, a devenit preot în 2005, după ce a terminat facultatea de Teologie, fiind hirotonisit de arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

Este hotărât să candideze „absolut independent” la Primăria Constanța, ca cetățean al orașului, nu neapărat ca față bisericească.

„Este o lucrare de suflet, de inimă, pur personală. Am simțit că trebuie să fac acest pas. Eu mă bazez doar pe Dumnezeu și pe popor. Ca jurnalist, și ca om de cultură, văzând cât de răi și de proști sunt politicienii, mi-am zis că și eu pot să o fac. Dacă voi câștiga, voi fi cel mai sărac primar care va face Constanța bogată”, a declarat, pentru Media Quality, părintele Valentin.

Comentarii