Un român terorizează de luni de zile locuitorii unui oraş din Belgia. Autorităţile nu reuşesc să îl oprească

marți, 15 februarie 2022, 09:25
1 MIN
 Un român terorizează de luni de zile locuitorii unui oraş din Belgia. Autorităţile nu reuşesc să îl oprească

Un român stabilit ilegal în Belgia le dă bătăi serioase de cap autorităţilor din oraşul Lier din luna decembrie 2021. Primarul localităţii crede că responsabil de ceea ce se întâmplă este Departamentul de Imigrări. Un bărbat de origine română le creează probleme serioase autorităţilor din oraşul belgian Lier. Primarul localităţii se declară exasperat de român şi nu ştie cui să se mai adreseze ca să obţină expulzarea bărbatului. ”În Lier locuieşte un bărbat de naţionalitate română, căruia i-a fost retras dreptul de şedere în urmă cu câteva luni. Până acum, acest lucru a rămas fără efect. Bărbatul în cauză nu are aşadar nicio posibilitate de a obţine venituri legale sau locuinţă aici. 

Românul a ajuns să trăiască pe stradă şi comite infracţiuni pentru a supravieţui”, spune edilul, Rik Verwaest, citat de stiridiaspora.ro. „Din decembrie, românul a comis un număr important de infracţiuni pe teritoriul Lier. Toate aceste fapte penale nu au avut niciun efect, deşi Departamentul de Imigrări a fost întotdeauna contactat prompt de poliţia din Lier legat de faptul că este o persoană fără drept de şedere. Departamentul de Imigrări a răspuns în repetate rânduri că nu doreşte să-l reţină pentru deportare. Drept urmare, a fost imediat eliberat din nou”, susţine primarul.

A incendiat o casă părăsită 

Miercuri, 9 februarie, românul a dat foc unei case părăsite din centrul oraşului Lier. „Vecinii au sesizat serviciile de urgenţă şi astfel românul a fost împiedicat să se sufoce în fumul puternic. Pentru a nu ştiu câta oară, poliţiştii noştri l-au prezentat Departamentului de Imigrări, dar din nou mesajul lor a fost că românul poate fi eliberat din nou, deoarece nu îl vor primi”, a spus Verwaest.

Mai mult, pe adevarul.ro

Comentarii