Un selecţioner surpriză

miercuri, 20 martie 2019, 02:43
2 MIN
 Un selecţioner surpriză

Fostul secund al naţionalei, Ionuţ Badea, spune că ar fi ajuns la cârma naţionalei după ce Daum ar fi calificat-o la Cupa Mondială

 

 

La doi ani după ce Cosmin Contra a fost numit selecţioner al României, ies la iveală informaţii din interior, cu numele care s-ar mai fi aflat în cărţi. Potrivit informaţiilor oferite de Ionuţ Badea, chiar el putea fi instalat pe poziţia de selecţioner. De două ori secund al naţionalei, Badea a avut această oportunitate în mandatele lui Anghel Iordănescu şi Cristoph Daum. În cazul primului, Ionuţ Badea a povestit un episod inedit.”Sunt anumite momente în viaţa unui antrenor în care trebuie să apeşi un pic acceleraţia. Nu sunt genul de antrenor care să mă propun undeva. Nu am fost niciodată, însă ideea s-a născut în momentul în care nea Puiu Iordănescu ne-a chemat pe toţi trei şi ne-a spus că el nu o să mai continue. Şi că Federaţia va alege pe unul dintre cei trei, pe undeva normal pentru că ştiam tot ce se întâmpla acolo. Am căpătat experienţă cumva şi ca selecţioneri, cumva era normal. A fost o doză de încredere a mea, un auto-PR pe care, în anumite momente, un antrenor ar trebui să-l facă”, a declarat Ionuţ Badea pentru Gsp.ro.

Dacă România ar fi mers cu Cristoph Daum la Campionatul Mondial, după încheierea ciclului, Ionuţ Badea putea fi numit selecţioner. Federaţia Română de Fotbal ar fi mers pe ideea continuităţii: “Dacă ne-am fi calificat la Mondiale, sunt convins că aveam şanse foarte mari să rămân eu principal. Pentru că existau şi performanţe şi continuitate”.

Ionuţ Badea a fost secund al naţionalei în perioada octombrie 2014 – septembrie 2017, când selecţioneri erau Anghel Iordănescu şi Cristoph Daum. Ca principal, le-a pregătit pe FC Argeş, Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii Tg. Jiu, U. Cluj, ACS SR Braşov, Oţelul Galaţi şi Concordia Chiajna. Pe ilfoveni i-a pregătit ultima dată, anul trecut, pentru cinci luni.

 

Comentarii