Un set pe zăpadă

sâmbătă, 15 decembrie 2018, 02:43
3 MIN
 Un set pe zăpadă

Concordia Chiajna – Poli Iaşi 3-6 (1-2), în etapa a XX-a a Ligii I de fotbal. Iaşul a bifat a treia victorie consecutivă, Cristea a marcat golul său cu numărul 100 în prima ligă

Concordia: Caparco – Matei, Leca (’50 – Albu), Marc, Bărboianu – Gorobsov, Prepeliţă – Ivanovici, Cristescu (’65 – Ropotan), Deaconu – Batin (’52- Măzărache). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Poli: Rusu – Gallego, Frăsinescu, Cioinac, Sin – Qaka, Flores (’87 – Mihăescu) – Platini, Petre (’71 – Chelaru), Sanoh – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Gorobsov (’62), Ropotan (’73) – Flores (’73), Frăsinescu (’90).

Arbitri: Alexandru Tudor; Iulian Radu, Florin Păunescu.

0-1, min. 4: pasă Flores, Cristea se descotoroseşte lejer de Leca şi înscrie de la opt metri; 0-2, min. 8: corner executat de Cristea, Marc şi Frăsinescu se luptă în careu, mingea ajunge la Sanoh, care înscrie de la opt metri; 1-2, min. 21: Marc a reluat cu capul, după centrarea lui Deaconu, dintr-o lovitură liberă de pe dreapta; 1-3, min. 48: Leca pierde în careu în faţa lui Platini, care pasează, Flores finalizează de la 11 metri;

1-4, min. 55: Sanoh, după o pasă a lui Cristea; 1-5, min. 57: Cristea, din afara careului mare; 2-5, min. 64: Marc, cu capul, după un corner; 3-5, min. 67: Albu, cu capul, tot după un corner;3-6, min. 90^1: Platini, din careu.

Concordia a ţinut să nu-şi contrazică în start preşedintele, care afirmase că echipa joacă precum o grupare ce merită să retrogradeze. Gazdele, care veneau după patru eşecuri consecutive, au pornit cu frâna de mână trasă şi au încasat repede două goluri. Cristea şi Sanoh au concretizat startul perfect al Politehnicii, care a plecat cu viteza a patra în meci, Petre (cap din careul mic pe lângă poarta goală) fiind aproape de 3-0 în minutul 17.  Ilfovenii au reintrat în joc după un gol în care Iaşul şi-a etalat din nou slăbiciunile la fazele fixe, Deaconu (’32) fiind apoi aproape de egalare. Poli s-a trezit însă şi a dominat finalul primului act, fostul portar ieşean Caparco ieşind în evidenţă în minutul 38, la “capul” lui Cristea. Actul secund a avut un scenariu oarecum asemănător. Moldovenii au început în forţă, au marcat de trei ori, prin Flores, Sanoh şi Cristea, şi au ratat alte trei ocazii, prin Platini (’60, ’62) şi Flores (’60). Concordia a revenit la 3-5, iar Măzărache (’77) a fost la un pas de a reaprinde meciul. Care s-a stins total în prelungiri, când Platini a închis tabela. Iaşul bifează astfel a treia victorie consecutivă şi e în cărţile play-off-ului.

Cădere de cortină pentru Tudor

^ Alexandru Tudor, care are cele mai multe meciuri conduse în Liga I dintre toţi arbitrii români, 382, şi Iulian Radu s-au retras din arbitraj după meciul de aseară. ^ Poli a fost condusă de “secundul” Adrian Kerezsy. “Principalul” Stoican şi-a ispăşit a doua şi ultima etapă de suspendare primită după eliminarea de la Botoşani. ^ Andrei Cristea a marcat al 100-lea gol în Liga I! ^ Ovidiu Mihalache a împlinit ieri 34 de ani. Stoperul ieşean nu a fost folosit din cauza unei accidentări.

Comentarii