Un tânăr beat a lovit mortal cu maşina o femeie de 63 de ani şi a fugit de la locul accidentului

marți, 12 martie 2024, 09:14
2 MIN
 Un tânăr beat a lovit mortal cu maşina o femeie de 63 de ani şi a fugit de la locul accidentului

Un incident grav a avut loc sâmbătă seara în satul Leucuşeşti, comuna Preuteşti, unde o femeie în vârstă de 63 de ani a fost victima unui accident rutier provocat de un şofer în stare avansată de ebrietate. Constantin Tofan, în vârstă de 34 de ani, din Preuteşti, a devenit autorul unei serii de infracţiuni grave, soldate cu pierderea vieţii Olga L, scrie monitorulsv.

Evenimentul tragic s-a petrecut în jurul orei 19:40, iar Poliţia municipiului Fălticeni a fost alertată prin 112 despre un accident în zona menţionată. La faţa locului, autorităţile au descoperit o femeie decedată, proiectată într-un şanţ, în urma impactului cu maşina condusă de Tofan, arată aceeaşi sursă.

Cu 12 echipaje angrenate în filtrele de control din zona Fălticeni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a reuşit să identifice şi să captureze rapid autorul accidentului. Desfăşurând o acţiune coordonată, poliţiştii au folosit toate resursele disponibile pentru a-l localiza pe şoferul în fuga sa.

Comisarul-şef Ionuţ Epureanu a descris intervenţia poliţiei: "Chiar dacă nu existau martori şi indicii privind vehiculul implicat, am mobilizat imediat toate echipajele din cadrul a trei subunităţi din proximitate, efectuând blocaje totale în trafic prin poliţiştii rutieri. Eforturile noastre au fost răsplătite cu prinderea rapidă a conducătorului auto".

Tofan, în timp ce conducea un Ford Fiesta, a lovit frontal pe Olga L., care traversa regulamentar strada pe partea stângă a drumului. Testul etilotest a indicat o concentraţie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar probelor biologice recoltate la Spitalul municipal Fălticeni ar putea confirma o alcoolemie mult peste limita legală.

În prezent, tânărul de 34 de ani va trebui să răspundă pentru trei capete de acuzare grave: "ucidere din culpă", "părăsirea locului accidentului" şi "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului". Este de aşteptat ca el să fie judecat şi să-şi ispăşească pedeapsa în penitenciar, într-un caz care aduce în atenţie, încă o dată, pericolul inconştienţei la volan şi nevoia de măsuri mai stricte împotriva celor care încalcă legea.

 

Comentarii