Un tânăr de 17 ani a rupt o sapă lovind în amantul concubinei unchiului său

marți, 02 martie 2021, 02:50
3 MIN
 Un tânăr de 17 ani a rupt o sapă lovind în amantul concubinei unchiului său

Un tânăr de 17 ani l-a bătut pe amantul concubinei unchiului său cu o sapă şi o scândură până le-a rupt de el. Victima a avut nevoie de o lună de îngrijiri medicale, iar tânărul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. În faţa instanţei, tânărul şi-a recunoscut faptele, dar a spus că era "un pic beat" şi nu poate spune de la ce s-au certat.

Teodor Carcea locuieşte, împreună cu fraţii săi, la bunica maternă, mama fiind plecată din ţară de aproximativ 12 ani, fără a mai ţine legătura cu copiii săi. Tânărul întreţinea o relaţie de prietenie cu I.I., concubina unchiului său.

În iulie anul trecut, aceasta şi-a stabilit o întâlnire la domiciliul său cu H.F. În cursul serii, a apărut însă şi Carcea. Între cei doi bărbaţi a izbucnit un conflict, H.F. lovindu-l pe Carcea cu piciorul. Tânărul a ieşit în curte, căutând un obiect pentru a-l pedepsi pe H.F.

"Ceva ca să-l bat, deoarece nu mi-a convenit să mă bată în casa moşului meu", după cum a povestit ulterior anchetatorilor. A găsit o sapă şi l-a aşteptat pe H.F. să iasă. Când acesta a ieşit din casă, a început să-l lovească cu muchia sapei, până când colţul sapei s-a îndoit, iar coada uneltei s-a rupt.

Apoi, a luat o scândură şi a continuat să-l lovească, până când şi aceasta s-a rupt în bucăţi. Tânărul a plecat acasă cu calul victimei, spunându-i să vină după el a doua zi. A revenit însă după scurt timp, înarmat cu altă scândură, dar nu şi-a mai găsit victima.

Acesta se refugiase la nişte vecini, fiind transportată ulterior la spital.

"Amplitudinea cantitativă şi de conţinut a acţiunilor sale violente, aplicarea la întâmplare a loviturilor date inclusiv asupra unor zone vitale ale victimei, aflată într-o situaţie de maximă vulnerabilitate (căzută la pământ), denotă fără putinţă de tăgadă, intenţia inculpatului de a suprima viaţa acesteia, rezultat care nu s-a produs doar datorită întâmplării. Inculpatul a recunoscut că a descoperit că victima era amantul concubinei unchiului său, că în seara respectivă era în stare de ebrietate, că iniţial victima l-a lovit cu piciorul în bărbie şi că de teamă, fiind furios, l-a lovit şi el", au rezumat magistraţii Tribunalului.

Judecătorii au apreciat că există doar un risc mediu ca inculpatul să-şi repete faptele, aşa că au decis aplicarea unei pedepse reduse, de doar 5 ani, în condiţiile în care pedeapsa maximă pentru tentativa de omor este de 10 ani.

Tânărul va trebui să plătească şi 9.600 de lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare, ca şi despăgubiri de 20.000 de lei şi 10.000 de euro victimei sale. Magistraţii au dispus şi restituirea către I.I a sapei şi a cozii rupte a acesteia. Sentinţa nu este definitivă, tânărul fâcând apel împotriva acesteia.

Comentarii