Unde va amenaja Primăria primele patru staţii de încărcare pentru vehicule electrice

marți, 15 ianuarie 2019, 02:49
1 MIN
 Unde va amenaja Primăria primele patru staţii de încărcare pentru vehicule electrice

Prima reuniune a consilierilor locali din acest an a durat mai puţin de 10 minute. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de ieri au fost incluse doar două proiecte de hotărâre care au fost votate în unanimitate.

Primul dintre acestea a făcut referire la aprobarea unui demers al executivului în sensul amenajării a patru staţii de încărcare pentru vehicule electrice în parcările TVR (fosta Romtelecom), Ciric, Spitalul C.I. Parhon şi pe şoseaua Naţională nr. 43.

Primăria vrea să atragă o finanţare nerambursabilă de la Ministerul Mediului pentru implementarea proiectului, investiţia totală fiind de circa un milion de lei.

Celălalt proiect a vizat aderarea Iaşului la o platformă internaţională dezvoltată de Institutul ONU prin intermediul căreia autorităţile locale au, printre altele, acces la instrumente de strângere de fonduri şi de identificare a unor surse de finanţare pentru proiecte de dezvoltare durabilă. Consilierii locali se vor mai întâlni o dată în această lună în cadrul unei şedinţe ordinare.

Comentarii