Unde vrea să facă asfaltări primăria în următoarea perioadă

marți, 03 martie 2020, 02:49
1 MIN
 Unde vrea să facă asfaltări primăria în următoarea perioadă

Municipalitatea a demarat ieri lucrările de modernizare a străzii I.I. Mironescu, arteră de legătură între bld. C. A. Rosetti şi zona Moara de Vânt.

Strada face parte dintr-un pachet care mai cuprinde, printre altele, modernizarea str. Viticultori, str. Roşcani, str. Timpului, str. Şt. O. Iosif şi str. Luca Arbore.

Deocamdată, doar pe ultima arteră menţionată sunt efectuate lucrări, dar, în perioada următoare, va fi demarată reabilitarea altor două străzi care fac parte din acelaşi lot propus pentru modernizare: str. Dochia şi str. Ţicăul de Jos.

Nu în ultimul rând, o altă lucrare inclusă în acest pachet vizează supralărgirea bld. Tudor Vladimirescu, în zona Facultăţii de Chimie, un proiect pe care Primăria se chinuieşte să-l demareze deja de câţiva ani.

Executantul lucrărilor la toate arterele enumerate mai sus este asocierea Alpenside – Concret Drum, care şi-a adjudecat în acest sens o licitaţie organizată de către Primăria Iaşi.

Pentru realizarea lucrărilor, asocierea va încasa 17,4 milioane lei. În total, contractul presupune realizarea de lucrări pe o lungime totală de străzi de 6,9 km, cu o durată de execuţie care variază între 8 şi 14 luni.

Comentarii