Ungaria, la un pas de a atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate

vineri, 21 mai 2021, 13:18
1 MIN
 Ungaria, la un pas de a atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate

Ungaria va renunta la majoritatea restrictiilor antiepidemice inca in vigoare, inclusiv la cele de circulatie pe timp de noapte si la obligativitatea mastii, de indata ce numarul celor vaccinati va ajunge la 5 milioane in acest weekend, a declarat vineri premierul Viktor Orban.

Pana acum, 4.898.866 de locuitori (din cei aproximativ 10 milioane) au primit cel putin o doza de vaccin si pragul de 5 milioane 'va fi atins cu siguranta in acest weekend', a spus Orban.

'Aceasta inseamna ca am invins al treilea val al pandemiei', a afirmat el, adaugand ca a venit vremea sa se spuna 'adio mastilor' in locurile publice.

Ungaria este singura tara din Uniunea Europeana care a aprobat si utilizat vaccinuri din Rusia si China in cantitati mari inainte ca Agentia Europeana a Medicamentului sa le fi examinat sau autorizat, ceea ce i-a permis sa atinga una din cele mai mari rate de vaccinare din UE.

Majoritatea activitatilor industriei de servicii – hoteluri, restaurante, teatre, cinematografe, sali de fitness, de sport – au fost reluate deja.

Dupa atingerea pragului de 5 milioane de vaccinati, se va renunta la restrictiile de circulatie pe timp de noapte si la programul restrans al restaurantelor si magazinelor.

La evenimente private si de familie vor putea fi prezente pana la 50 de persoane, la nunti, maximum 200, iar la celelalte evenimente in aer liber, pana la 500.

La cele organizate in spatii inchise vor avea insa acces doar persoanele care au certificat de vaccinare, a mai precizat Orban.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii