Unii aşteaptă vaccinul Pfizer, ţinut la minus 75 de grade, ca să-şi răcească berile mai repede

marți, 24 noiembrie 2020, 10:00
2 MIN

* Am înţeles că primele doze de vaccin anti-Covid de la Pfizer vor sosi în România la sfârşit de decembrie sau început de ianuarie; deşi, de obicei, e o perioadă friguroasă, mulţi compatrioţi aşteaptă evenimentul cu mare interes, iar unii dintre ei au pus deja şi pariuri, dacă vaccinurile astea, care se păstrează doar la temperatura de minus 75 de grade, pot sau nu să răcească berile mai repede. Câţiva, mai hâtri, se gândesc şi la ce glume vor putea face cu dozele atât de reci: "Eu, dacă fac rost de una, vreau să i-o bag după gât lui soacră-mea, când doarme!" a povestit unul dintre ei.

* Că veni vorba despre sistemul sanitar şi despre temperaturi scăzute: frigul care şi-a arătat deja colţii a afectat munca medicilor; în spitalele neîncălzite, ei poartă pe faţă câte patru-cinci măşti puse una peste alta nu pentru a se feri de Covid, ci ca să nu le îngheţe nasul! Pe sub mănuşile din latex de unică folosinţă cei mai mulţi poartă câte o pereche de mănuşi din lână sau piele (mai puţin, chirurgii care operează şi care se încălzesc la mâini în pacient) şi cu toţii aşteaptă apariţia combinezoanelor anti-Covid de unică folosinţă flauşate, matlasate ori cu mesadă. Managerii unor spitale au decis deja care este prima măsură de luat când un pacient strănută: să i se răspundă cât mai repede "Noroc!", "Chef!" sau "Sănătate!".

* Şi Postul Crăciunului a adus câteva schimbări în viaţa de zi cu zi a românilor aflaţi în plină pandemie: sătenii din Consumatori, care se strâng la terasa bufetului, lângă un foc din peturi, au renunţat la produsele de dulce. "Ce-i drept, nici înainte nu prea se omorau ei cu lichiorurile şi cu vinurile de desert; doar când nu primeam marfă şi nu mai aveam altceva pe rafturi!" spune băiatul de la bar. Omologii lor din Machitori au aflat de la primar că în post trebuie să se gândească mai mult la spirit şi mai puţin la cele ale trupului; unii nu par bucuroşi: "La spirt ne gândim în fiecare zi, de când ne trezim, dar trebuie şi o pâine, care face parte dintre cele ale trupului, prin care să-l strecurăm!" ne-au zis ei.

Comentarii