Universităţile din Iaşi se pregătesc de admiterea de toamnă

marți, 03 septembrie 2019, 01:49
2 MIN
 Universităţile din Iaşi se pregătesc de admiterea de toamnă

Universităţile din Iaşi se pregătesc în luna septembrie de o nouă sesiune de admitere pentru tinerii care au luat bacalaureatul în sesiunea de toamnă sau pentru cei care nu s-au înscris, din varii motive, în această vară pentru a urma cursuri în învăţământul superior.

Luna aceasta va avea loc admiterea la toate universităţile de stat din Iaşi, chiar dacă nu toate ştiu încă exact câte locuri au disponibile la fiecare facultate în parte, fiindcă procesul de confirmare a locurilor sau de retragere a dosarelor încă nu s-a încheiat la unele instituţii.

Cele mai puţine locuri libere au rămas la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, care are pregătite la Facultatea de Medicină 11 locuri cu taxă în lei pentru specializarea Nutriţie şi dietetică, La Facultatea de Medicină Dentară, specializarea Tehnică Dentară, 23 de locuri cu taxă în lei, la Facultatea de Bioinginerie Medicală, la Balnefiziokinetoterapie sunt 15 locuri cu taxa în lei.

Cele mai multe locuri rămase neocupate sunt la Facultatea de Farmacie, unde sunt 28 de locuri la buget şi 79 cu taxă ce vor fi scoase la concurs acum în toamnă.

UMF va deschide la finalul acestei săptămâni înscrierile, ce vor dura 2 zile, pe 5 şi 6 septembrie, testul grilă urmează să fie susţinut pe 9 septembrie, iar depunerea de contestaţii şi implicit rezolvarea lor se face pe 10 septembrie.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) scoate la concurs în total 235 de locuri, 135 la buget şi 100 la taxă. Locurile de la buget sunt împărţite după cum urmează: 40 la Facultatea de Agricultură, 65 la Horticultură, 18 la Zootehnie, în timp ce la Medicină Veterinară toate locurile la buget au fost ocupate, dar sunt 37 libere la taxă.

Restul universităţilor din Iaşi nu au stabilit încă exact ce locuri au libere, dar organizează admiterea în prima parte a lunii septembrie: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” în perioada 9 – 11 septembrie, iar pe 12 septembrie vor fi afişate rezultatele, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi începe admiterea de pe 9 şi o finalizează pe 19, rezultatele finale fiind făcute publice pe 20 septembrie, în timp ce, la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi, programul diferă în funcţie de facultate şi începe de pe 5, respectiv 6 septembrie.

Comentarii