Unul dintre cei mai buni specialişti în motoare de maşini, Doctor Honoris Causa la Iaşi

sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 02:56
1 MIN
 Unul dintre cei mai buni specialişti în motoare de maşini, Doctor Honoris Causa la Iaşi

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ a acordat în cursul zilei de ieri titlul de Doctor Honoris Causa profesorului emerit dr.ing. Gheorghe Alexandru Radu de la Universitatea „Transilvania“ din Braşov. Ceremonia de decernare a titlului a avut loc în Sala de Conferinţe din Corpul T, Clădirea Rectoratului.

Profesorul Radu este membru titular al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România, având numeroase contribuţii ştiinţifice, recunoscute internaţional. Datorită relaţiilor strânse de colaborare din ultimii ani dezvoltate între Facultatea de Mecanică  din Iaşi şi Universitatea „Transilvania“ din Braşov, Consiliul Facultăţii de Mecanică a propus acordarea acestui titlu.

Prof.dr.ing. Gheorghe Alexandru Radu s-a specializat în domenii precum Motoare cu ardere internă, Sisteme de alimentare a motoarelor pentru autovehicule, Combustibili şi lubrifianţi pentru sistemele automobilului, Sistemele speciale ale autovehiculelor, Modelare numerică a proceselor, Poluarea mediului de către autovehicule, Sisteme de propulsie neconvenţionale hibrid-hidraulice. În acelaşi timp a urmat numeroase stagii de perfecţionare şi de documentare în străinătate.

Gheorghe Alexandru Radu mai este Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ovidius“din Constanţa.

Comentarii