USLIP cere amânarea simulărilor examenelor naţionale

marți, 25 februarie 2020, 13:12
1 MIN
 USLIP cere amânarea simulărilor examenelor naţionale

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP Iaşi) cere amânarea simulărilor examenelor naţionale pentru a preîntâmpina răspândirea coronavirus, dar şi anularea oricăror manifestări colective, precum festivităţile şcolare, excursiile sau activităţile dedicate cadrelor didactice în perioada următoare. 

De asemenea, sindicatele profesorilor au înaintat două adrese către Primăria Iaşi şi către ISJ, în care se solicită luarea în regim de urgenţă a acestor măsuri. Astfel, în cadrul adresei înaintate Primăriei Iaşi, se solicită asigurarea de materiale sanitare pentru şcoli, precum detergent, săpun lichid şi alte tipuri de dezinfectant.

În ceea ce priveşte adresa înaintată ISJ, USLIP solicită suspendarea oricăror forme de manifestări colective, dar şi suspendarea simulărilor din luna martie, subliniind faptul că „apreciem că sănătatea este mai presus de orice“. De asemenea, USLIP Iaşi îi sfătuieşte pe ieşeni să stabilească reguli stricte de igienă pentru copii, îi sfătuieşte pe diriginţi să vorbească despre regulile elementare de igienă, dar şi evitarea aglomeraţiilor şi deplasărilor în străinătate, mai ales în ţările în care au fost confirmate cazuri de coronavirus. 

Comentarii