USR propune alocarea unui milion de lei de la bugetul local pentru cazarea refugiaţilor

sâmbătă, 05 martie 2022, 02:50
1 MIN
 USR propune alocarea unui milion de lei de la bugetul local pentru cazarea refugiaţilor

Consilierii locali ai USR propun convocarea unei şedinţe extraordinare a plenului pentru alocarea de fonduri în sprijinul refugiaţilor din Ucraina. Potrivit liderului de grup Răzvan Timofciuc, intenţia este de a stabili un plan concret de acţiune şi pentru a aproba sumele necesare în vederea asigurării condiţiilor de cazare pentru refugiaţi.

„În Iaşi au sosit deja mii de refugiaţi ucraineni care se află fie în tranzit, fie îşi doresc să stea pentru o perioadă mai lungă de timp. Însă valurile de refugiaţi din perioada următoare vor fi din ce în ce mai mari, iar spaţiile de cazare şi ajutorul materiale al societăţii civile nu vor mai fi suficiente”, a declarat Timofciuc, citat în comunicatul USR.

În acest sens, consilierii locali vor alocarea unei sume de un milion de lei pentru amenajarea şi dotarea a cel puţin 3.000 de locuri de cazare. Consilierii USR propun achiziţia de saltele, pilote, pături, lenjerie, conserve, produse de igienă personală, aeroterme, alimente şi alte produse. „Grupul de consilieri municipali USR Iaşi îşi exprimă disponibilitatea de a sprijin transpartinic orice iniţiativă pentru gestionarea eficientă a refugiaţilor ucraineni la Iaşi”, a mai spus Răzvan Timofciuc.

Comentarii