UTI a inaugurat un hub antreprenorial pentru afaceri studenţeşti

vineri, 02 noiembrie 2018, 02:50
1 MIN
 UTI a inaugurat un hub antreprenorial pentru afaceri studenţeşti

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) a inaugurat la finalul săptămânii trecute un hub antreprenorial numit „SMARTUp HUB“, prin prezentarea unor idei de afaceri ale studenţilor din prima grupă de formare care fac parte din proiectul SAS PLUS@tuiasi. 

HUB-ul este destinat studenţilor de la toate facultăţile TUIASI ce se vor implica în activitatea Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti (SAS). A fost conceput ca fiind o componentă a SAS şi va reprezinta un mini-incubator pentru o serie de start-up-uri care se desfăşoară în cadrul proiectului, fiind în acelaşi timp şi un spaţiu de co-working, menit pentru întâlnirile de lucru ale echipelor multidisciplinare.

Totodată, aici vor fi dezvoltate ideile care vor fi înscrise la evenimentul Start-up Weekend programat pentru luna decembrie a acestui an. „Am dorit să valorificăm potenţialul creativ al studenţilor prin implicarea acestora în personalizarea spaţiului. Am lucrat cu Daniel Movilă, student în anul al IV-lea la Facultatea de Arhitectură «G.M. Cantacuzino», care a conceptualizat într-o viziune unitară elemente de noutate ale specializărilor din universitate, în panoul decorativ al spaţiului, panou pe care l-a şi realizat şi chiar montat împreună cu echipa unui start-up. Am colaborat şi cu mai «tinerii» săi colegi din anul al II-lea, Radu Theodor Redinciuc, Ioana Paraschiv şi Alex Gherman, care şi-au materializat, prin desen, propria viziune despre antreprenoriat“, a precizat conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate, preşedintele consiliului executiv al SAS – TUIASI, care este şi membru în echipa de proiect. 

 

 

Comentarii