Deschidere cu participarea unor cunoscute nume din lumea medicală ieşeană

Vaccinare în parcare: două noi centre la Iaşi

Unul va fi deschis azi în parcarea de la Palatul Culturii, şi un altul săptămâna viitoare la Aeroport.

miercuri, 26 mai 2021, 01:50
2 MIN
 Vaccinare în parcare: două noi centre la Iaşi

Pe fondul scăderii continue a numărului de cazuri noi de îmbolnăvire de Covid, autorităţile judeţului menţin ofensiva antipandemie şi înfiinţează încă două centre de vaccinare. Primul dintre ele va fi deschis astăzi, la ora 15, în sistem drive-thru (direct din maşină), în parcarea din faţa Palatului Culturii. El va funcţiona în partea dreaptă a esplanadei, având un program zilnic 10-20. Vor fi administrate doze de vaccin Pfizer. 

Prefectul Marian Grigoraş a precizat ieri într-o conferinţă de presă că vor fi două fluxuri de vaccinare, iar persoanele care vor dori să se imunizeze vor putea folosi parcarea timp de două ore fără să plătească taxa aferentă. Medici recunoscuţi vor participa efectiv şi vor efectua vaccinarea celor care se vor prezenta la deschiderea acestui centru drive-thru: Diana Cimpoeşu – coordonator şef UPU-SMURD Iaşi, Doina Azoicăi – preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Radu Dabija – managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, Florin Roşu – managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”, Vasile Cepoi – şeful Direcţiei de Sănătate Publică. Prefectul a salutat cooperarea mai multor instituţii pentru înfiinţarea acestui centru drive-thru. Alături de Prefectură, el a enumerat Consiliul Judeţean, Palas Mall, Complexul Muzeal Naţional „Moldova” (Palatul Culturii), Primăria Iaşi, DSP, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean.

Un al doilea centru de vaccinare va fi deschis săptămâna viitoare la Aeroport. Spre deosebire de centrul de pe esplanada Palatului, unde vor fi folosite doze Pfizer, la Aeroport se vor aplica doze Johnson&Johnson pentru că este necesară o singură vaccinare. Prefectul a explicat că ar fi mai complicat pentru pasagerii care pleacă din Iaşi pentru o perioadă mai mare de trei săptămâni să caute rapelul.

Marian Grigoraş a mai spus că, în prezent, la nivelul judeţului, sunt 40 de centre de vaccinare, distribuite echilibrat în mediul urban şi în mediul rural, şi că accentul trebuie pus pe această ultimă categorie. „E adevărat că în ultima perioadă a scăzut adresabilitatea la centrele de vaccinare, însă suntem pregătiţi să ţinem centrele de vaccinare deschise cât timp va fi nevoie”, a mai spus el. Prefectul a amintit de Caravana Antibiotice şi de echipele mobile ale Spitalului militar şi ale DSP ca soluţii de creştere a numărului celor imunizaţi împotriva cazurilor grave de Covid. 

Comentarii