Veolia: Distribuţia pe orizontală aduce economii de până la 30% la facturi

În plus, mai spune furnizorul ieşean de agent termic, temperatura pe casa scării a crescut cu 2-3 grade în cazul acestor blocuri.

miercuri, 12 septembrie 2018, 01:50
2 MIN
 Veolia: Distribuţia pe orizontală aduce economii de până la 30% la facturi

Veolia Energie Iaşi susţine că asigură consumatorilor economii de până la 30% la cheltuielile lunare pentru apă caldă şi căldură. Potrivit unui comunicat al companiei, procentul este rezultatul analizelor făcute la nivelul blocurilor racordate până în prezent la sistemul de dis­tribuţie termică pe orizontală pe parcursul unui an. 

De asemenea, spun reprezentaţii companiei, analizele efectuate arată că sistemul de distribuţie termică pe orizontală contribuie şi la creşterea cu 2-3 grade Celsius a temperaturii de pe casa scării. Directorul general al Veolia Energie Iaşi, Cristian Puşcaş, a declarat că soluţia contorizării individuale cu distribuţia pe orizontală este cea mai eficientă variantă, atât din punctul de vedere al costurilor, al siguranţei oamenilor, dar şi în ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător.

„Mai mult, implementarea unui astfel de sistem permite înlocuirea coloanelor comune vechi de zeci de ani, coloane care generează pierderi de energie termică şi nu mai asigură o circulaţie optimă din cauza colmatărilor“, a precizat Cristian Puşcaş. Potrivit oficialilor companiei, alte avantaje sunt independenţa faţă de vecini, agent termic şi apă caldă instant, şi, nu în ultimul rând, plata la consum. „Sistemul de distribuţie energie termică şi apă caldă pe orizontală întregeşte, astfel, efortul de reabilitare a reţelelor de transport şi distribuţie, iar fiecare cetăţean al Iaşului va resimţi, în propria casă, rezultatul reabilitării“, a adăugat Cristian Puşcaş.

În comunicat se mai precizează că, din punct de vedere tehnic, compania acoperă integral costurile generate de instalaţiile comune, pe cele patru coloane de pe casa scării (încălzire tur şi retur, apă caldă şi recirculare apă caldă).  În prezent, în Iaşi, 28.000 de apartamente şi 77 de instituţii de învăţământ, din care 3 universităţi, 28 de instituţii publice, 8 spitale şi 305 agenţi economici (hoteluri, clădiri de birouri şi altele) sunt racordate la sistemul de distribuţie termică. 

 

 

Comentarii