Veolia: Primăria nu a plătit întreţinerea pe două luni pentru Palatul Roznovanu

Municipalitatea se apără în instanţă, susţinând că a plătit.

vineri, 07 mai 2021, 01:50
2 MIN
 Veolia: Primăria nu a plătit întreţinerea pe două luni pentru Palatul Roznovanu

Se întâmplă şi la case mai mari. Primăria a ajuns în situaţia jenantă de a fi chemată în instanţă pentru a-şi achita restanţele la întreţinere. Magistraţii încă nu s-au hotărât dacă este vorba de rea-credinţă sau de o eroare de calcul, dar dacă greşeala a fost făcută de un funcţionar al Primăriei, ieşenii vor plăti dublu. Veolia calculează şi penalităţi.

Palatul Roznovanu este branşat la reţeaua centralizată de furnizare a agentului termic, între municipalitate şi Veolia fiind încheiat în 2015 un contract în acest sens. Veolia reclamă că două facturi, aferente perioadei octombrie-noiembrie 2016, au rămas neachitate, valoarea acestora ridicându-se la 14.163 de lei. La această sumă, Veolia a calculat şi penalităţi de întârziere în valoare de 14.782 de lei, până la data de 9 noiembrie 2018. În luna mai 2019, a fost depusă plângerea la Judecătorie. Prin întâmpinarea depusă la dosar, reprezentanţii Primăriei au precizat că debitul a fost achitat, iar Veolia ar fi calculat în mod greşit penalităţi.

Afirmaţiile municipalităţii au fost respinse de judecători, care au constatat că Primăria nu a depus nicio probă care să ateste îndeplinirea obligaţiei de plată a facturilor. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei au admis cererea Veolia, "cu precizarea că urmează a se calcula penalităţi în continuare, începând cu data de 10 noiembrie 2018 şi până la plata efectivă a debitului, fără a se depăşi valoarea facturii la care sunt calculate". În plus, Primăria a fost obligată şi la plata a 2.237 de lei către Veolia, reprezentând taxa de timbru şi onorariul avocatului acesteia. Sentinţa Judecătoriei a fost atacată de Primărie în apel. În octombrie anul trecut, municipalitatea a depus la dosar dovezi de plată, Veolia urmând să precizeze dacă au rămas datorii şi penalităţi neachitate. Un nou termen al procesului a avut loc ieri.

Comentarii