Verdict final pentru elevul care şi-a transformat prietenele de clasa a VIII-a în prostituate

sâmbătă, 17 aprilie 2021, 01:51
2 MIN
 Verdict final pentru elevul care şi-a transformat prietenele de clasa a VIII-a în prostituate

De la un liceu ieşean acesta ajunge la un centru de detenţie pentru minori. Fetele care se prostituau erau de clasa a VIII-a

 

Magistraţii Curţii de Apel au dat verdictul final în procesul unor tineri care şi-au transformat prietenele în prostituate. Unul dintre proxeneţi, minor la data comiterii faptelor, a scăpat ceva mai ieftin. În cazul celui de-al doilea proxenet, pedeapsa a rămas neschimbată. Ambele victime erau minore, una dintre fete având doar 14 ani.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, prietena lui Alexandru David Dumitriu, elev la Liceul „Dimitrie Leonida”, ar fi avut iniţiativa prostituţiei, ca metodă de a câştiga uşor banii necesari pentru a locui împreună. Iniţial, tânărul a refuzat, dar ulterior a apelat la un prieten, Andrei Ionuţ Chiuda, pentru a-l ajuta. Acesta a închiriat un apartament în Tudor Vladimirescu, apoi în Piaţa Unirii, unde prietena lui Dumitriu se prostitua, împreună cu o amică a lui Chiuda. Ulterior, Chiuda a racolat încă o fată, E.A., în vârstă de doar 14 ani, tot în scopul practicării prostituţiei.

Cei doi au fosst trimişi în judecată în august anul trecut. Tribunalul l-a condamnat pe Chiuda la 6 ani, 6 luni şi 20 de zile de închisoare pentru trafic de minori, iar pe Dumitriu la internarea într-un centru de detenţie pentru minori pe o perioadă de 3 ani şi 6 luni pentru trafic de minori şi deţinere de droguri în vederea consumului propriu, întrucât la percheziţia domiciliară se găsiseră la acesta şi 0,22 grame de cannabis. În apel, magistraţii au dispus reducerea cu două luni a pedepsei aplicate lui Dumitriu, contestaţia depusă de Chiuda fiind respinsă.

Comentarii