Veşti bune: A8 sectorul montan intră la avizare în comisii. Şeful CNAIR: proiectul va pleca la Guvern cu toate avizele până la sfârşitul lunii

joi, 10 august 2023, 22:25
1 MIN
 Veşti bune: A8 sectorul montan intră la avizare în comisii. Şeful CNAIR: proiectul va pleca la Guvern cu toate avizele până la sfârşitul lunii

Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a mai aşteptat să se împlinească termenul de închidere a contractului cu firma spaniolă care a sealizat studiul de fezabilitate pe tronsonul montan al A8. Joi, directorul general CNAIR, Cristian Pistol, a reluat promisiunea potrivit căreia până la finalul anului va lansa licitaţia de proiectare şi execuţie pentru întreaga zonă montană (aprox. 160 km).

Şeful CNAIR s-a întâlnit ieri cu directorul Companiei Naţionale pentru Investiţii Rutiere – care speră să preia acest proiect în execuţie – şi cu cei de la asociaţia „Hai că se poate”. „Datorită faptului că proiectantul trebuie să susţină proiectul în Comisiile tehnico-economice de la CNAIR, de la Ministerul Transporturilor şi în reuniunea interministerială, la care se adaugă suportul pentru pregătirea caietelor de sarcini, contractul de prestări servicii e necesar să fie prelungit până la finalizarea acestor etape”, a precizat Irinel Bucur, membru al asociaţiei menţionate. El a adăugat că directorul general Cristian Pistol „şi-a asumat în mod clar ca, până la finalul lunii august, motivat de transmiterea în cel mai scurt timp a documentaţiilor necesare avizării studiului de fezabilitate în Comisia tehnico-economică a CNAIR, va introduce SF-ul în această primă comisie unde doreşte ca proiectul să obţină avizul”.

„Proiectul merge mai departe la aprobarea indicatorilor şi nu se repetă istoria din 2011”, a comentat, la rândul lui, Cătălin Urtoi. Pe de altă parte, Urtoi a anunţat că i s-a prelungit interimatul la şefia CNIR cu încă două luni. „Condiţia colegilor din Consiliul de Administraţie este una foarte clară: operaţionalizarea CNIR, inclusiv primele proiecte”, a mai spus el. 

Comentarii