Veşti încurajatoare din Copou

marți, 09 iunie 2020, 01:43
3 MIN
 Veşti încurajatoare din Copou

 

Mâine, CL va aloca 1,116 milioane de lei clubului ieşean. Cu excepţia lui Assulin şi Bădic, antrenorul Mircea Rednic are la dispoziţie întreg lotul înaintea reluării Ligii I. Programul Politehnicii este infernal în următoarea perioadă

 

Politehnica Iaşi a reluat ieri dimineaţă antrenamentele, după ziua liberă primită duminică. Repausul a venit la capătul unei perioade de pregătire încărcate, încheiate sâmbătă cu un meci amical în familie, decis de o reuşită a lui Andrei Cristea. Partida, care a durat 30 de minute, a înlocuit testul cu FC Botoşani, anulat deoarece că nu s-au găsit arbitri care să îndeplinească normele sanitare cerute pentru această perioadă.

Din această săptămână, staff-ul tehnic condus de Mircea Rednic contează şi pe Nicandro Breeveld, Rodny Lopes Cabral, Kevin Luckassen şi Linas Klimavicius. Aceştia revin la antrenamente alături de colegi după ce au stat în izolare în ultimele două săptămâni, după întoarcerea lor din Olanda (primii trei) şi Lituania, pe 24, respectiv 25 mai. Cum şi Ovidiu Mihalache a dat semne că a depăşit problemele de natură medicală cu care s-a confruntat, Rednic are, cu două excepţii, tot lotul la dispoziţie. Absenţi sunt decepţia Gai Assulin, care va sta în izolare şi în această săptămână, după ce a revenit în Iaşi, din Anglia, abia pe 31 mai şi Narcis Bădic, care, după cum v-am mai informat, are din nou probleme de natură medicală.

Politehnica va avea un program infernal în următoarea perioadă, în care s-ar putea să joace şi 17 meciuri în nici două luni! FRF a stabilit datele de disputare ale partidelor rămase de disputat în acest sezon, întrerupt pe 12 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. În campionat, în funcţie de televizări, care vor modifica datele pe care le vom prezenta cu o zi sau două, Poli va avea următorul traseu: 14 iunie, cu Viitorul Constanţa, în deplasare; 17 iunie, cu Academica Clinceni (acasă); 20 iunie, cu FC Voluntari (d); 27 iunie, cu Chindia Târgovişte (d); 1 iulie, cu FC Hermannstadt (a); 4 iulie, cu Sepsi Sfântu Gheorghe (a); 11 iulie, cu Dinamo Bucureşti (d); 14 iulie, cu Viitorul (a); 18 iulie, cu Academica (d); 25 iulie, cu Voluntari (a); 29 iulie, cu Chindia (a); 1 august, cu Hermannstadt (d). Ieşenii vor juca şi în semifinalele Cupei României, unde mai sunt calificate FCSB, Dinamo şi Sepsi, pe 24 iunie şi 8 iulie, tragerea la sorţi a programului penultimului act al competiţiei interne numărul doi nefiind efectuată. În funcţie de rezultatele din semifinalele Cupei şi de clasarea în campionat, Politehnica ar mai putea disputa alte trei partide. Finala Cupei României este programată pe 22 iulie, iar barajul pe 5 şi 9 august. În campionat, Poli e pe locul V al play-out-ului, cu 15 puncte, unul mai mult decât echipa de pe VI, care va juca barajul, şi decât cea de pe VII, poziţie retrogradabilă. Ultima clasată, care va retrograda direct, e la trei lungimi în spatele Iaşului.

Înaintea acestei perioade extrem de dificile, Politehnica a primit semne încurajatoare dinspre Consiliul Local Iaşi. Mâine, CL se va întruni într-o şedinţă extraordinară în care se va discuta şi despre finanţarea Politehnicii. Mai mulţi politicieni importanţi locali şi-au anunţat susţinerea faţă de proiectul de sprijinire a clubului, care are şanse mari de a primi 1, 116 milioane lei. Banii ar acoperi mare parte din cheltuielile Politehnicii (salarii, fonduri necesare funcţionării clubului şi respectării protocoalelor medicale) în perioada 15 mai – 15 iunie, în care ţara este în stare de alertă: Poli a cerut iniţial 1,5 milioane lei de la CL, adică tot necesarul pentru perioada amintită, însă anumite cheltuieli nu au fost considerate a fi eligibile. În ceea ce priveşte cererea de finanţare trimisă de Poli către Consiliul Judeţean, aceasta are şanse aproape nulă de a fi aprobată. Clubul ieşean are datorii de circa 1,5 milioane euro şi nu a mai produs bani în ultima perioadă din cauza pandemiei de coronavirus.

foto: www.politehnicaiasi.ro

Comentarii