Viceprimarul Harabagiu e pe făraş. Mai este nevoie doar de o semnătură

joi, 22 martie 2018, 02:50
1 MIN
 Viceprimarul Harabagiu e pe făraş. Mai este nevoie doar de o semnătură

Zilele viceprimarului Gabriel Harabagiu în fruntea municipalităţii ieşene sunt numărate. Organizaţia judeţeană a PSD Iaşi a trimis către Instituţia Prefectului adresa care atestă excluderea din partid a edilului. Felix Guzgă, director de cancelarie al prefectului, a precizat ieri că adresa a intrat în analiza juriştilor. 

Dacă documentaţia trimisă de PSD este completă, prefectul Marian Şerbescu trebuie să emită ordinul de încetare a mandatului lui Harabagiu în maximum 30 de zile. Conform legii, excluderea din partid atrage pierderea funcţiei de consilier local şi automat pe cea de viceprimar. Ordinul provoacă efecte imediate şi nu este necesară aprobarea Consiliului Local. Singura hotărâre pe care o va da CL va consta în validarea mandatului noului consilier ce va fi propus de către PSD de pe lista membrilor supleanţi şi, ulterior, din rândul consilierilor va fi ales un nou viceprimar. Harabagiu nu a comentat ieri demersul PSD. În schimb, el a deschis un proces în instanţă prin care cere suspendarea deciziei de excludere din partid.

Cititi si: Harabagiu [i Chirica, atin[i de s\ge]i otr\vite de Valentine's Day. Schimb\m viceprimarul

Totodată, după ce este emis ordinul prefectului, Harabagiu poate contesta în instanţă atât suspendarea actului, cât şi anularea lui. Cel mai probabil, o decizie definitivă în instanţă în privinţa mandatului viceprimarului va veni până la sfârşitul lunii mai, ţinând cont de termenele prevă­zute în lege pentru judecarea unor astfel de cauze. 

Cititi si: Chirica, Harabagiu [i Iacoban, exclu[i oficial din PSD. Decizia a ajuns la filiala ie[ean\

 

Comentarii