Victor Ponta a susţinut, la Iaşi, că A8 nu se va putea face în parteneriat public-privat

luni, 01 aprilie 2019, 01:49
2 MIN
 Victor Ponta a susţinut, la Iaşi, că A8 nu se va putea face în parteneriat public-privat

„Autostrada Moldovei se poate face doar din fonduri europene şi fonduri de la buget, v-o spune cineva care s-a fript cu autostrăzi şi care ştiu şi cum se fac, şi cum nu se fac“, a argumentat fostul premier.

Prezent la Iaşi la sfârşitul săptămânii trecute, împreună cu toată echipa de conducere a partidului său – mai puţin Mihai Tudose, Victor Ponta a declarat că se adresează celor care „în 2016 am votat PSD-ALDE, crezând că vor face drumuri, spitale, şcoli, infrastructură, dezvoltare, şi care suntem total dezamăgiţi de faptul că, de doi ani şi jumătate, singurul subiect şi singurul obiectiv al majorităţii parlamentare este legat de justiţie, de dosare, de domnul Dragnea, de doamna Kovesi ş.a.m.d.“

În ce priveşte proiectele mari din regiune, preşedintele Pro România a amintit că Masterplanul de transport a fost semnat când era prim-ministru, remarcând însă că de atunci nu s-a mai făcut nimic – cu excepţia acelui metru de autostradă construit la Suceava, a strecurat el o ironie amară.

„Zilele trecute am văzut că s-a reluat această minciună îngrozitoare cu parteneriatul public-privat. Pe doamna Dăncilă de data asta nu pot s-o acuz de minciună, sunt convins că habar nu are ce înseamnă parteneriat public-privat. A citit de pe foaie ce i s-a scris, aşa că n-o întrebaţi pe ea. În schimb, cei care au scris pe foaie ştiu că este o minciună. Autostrada Moldovei se poate face doar din fonduri europene şi fonduri de la buget. V-o spune cineva care s-a fript cu autostrăzi şi care ştiu şi cum se fac, şi cum nu se fac“, a mai spus fostul premier de până la Colectiv.

Deşi a evitat să dea un pronostic pentru alegerile din 26 mai, el s-a arătat încrezător că rezultatele vor permite schimbarea actualului regim de la Bucureşti înaintea scrutinului parlamentar de anul viitor. Totuşi, Victor Ponta nu a explicat şi cum se va întâmpla asta.

Comentarii