VIDEO Biden a primit a doua doză a vaccinului anti-Covid

luni, 11 ianuarie 2021, 21:54
1 MIN
 VIDEO Biden a primit a doua doză a vaccinului anti-Covid

Președintele ales Joe Biden a primit a doua doză de vaccin Covid-19 Pfizer / BioNTech în direct, la televizor, la un spital din Delaware, relatează AFP.

„Prioritatea mea numărul unu este ca vaccinul să fie (injectat) în brațele oamenilor cât mai repede posibil”, a declarat viitorul președinte.

Joe Biden a primit prima doză din acest vaccin pe 21 decembrie, iar vaccinarea a fost transmisă în direct la televizor pentru a încuraja populația să facă același lucru.

Peste 374.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite, iar Joe Biden a numit „mascaradă” distribuția de vaccinuri organizată de guvernul președintelui Donald Trump.

Doar 8,9 milioane de americani au primit prima injecție împotriva Covid-19, mult sub cele 20 de milioane vizate inițial pentru sfârșitul anului 2020. Până în prezent, aproximativ 25,4 milioane de doze au fost distribuite la nivel național, care ilustrează provocarea logistică a acestei operațiuni.

Joe Biden, care urmează să detalieze joi planul său de accelerare a campaniei de vaccinare în Statele Unite, a declarat că este în favoarea distribuției imediate a tuturor dozelor disponibile, mai degrabă decât a reține jumătate din doze pentru a doua injecție.

Eliminând obligația de a reține jumătate din rezerve, autoritățile speră să sporească numărul de persoane care ar putea primi vaccinul rapid.

 

Comentarii