VIDEO Cum arată dublura lui Putin, Cei doi au fost puși față în față în timpul unei conferințe

joi, 14 decembrie 2023, 17:09
2 MIN
 VIDEO Cum arată dublura lui Putin, Cei doi au fost puși față în față în timpul unei conferințe

Președintele rus Vladimir Putin a părut să aibă o ezitare rară joi în timpul conferinței sale de presă maraton după ce a fost confruntat cu o „dublură” a sa generată de A.I., relatează Reuters.

Dublura virtuală a profitat de moment pentru a-l întreba pe Putin ce crede despre inteligența artificială în cadrul conferinței în care acesta a vorbit, printre multe altele, despre „marea tragedie” a războiului din Ucraina.

„Vladimir Vladimirovici, bună, sunt un student de la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg. Vreau să vă întreb, este adevărat că aveți multe dubluri?”, a întrebat acesta, stârnind râsete în rândul celor invitați să participe în persoană la conferința de presă maraton de joi.

„Și de asemenea: Cum priviți pericolele pe care inteligența artificială și rețelele neurale le aduc în viețile noastre?”, a mai întrebat studentul. Întrebările au dus la un moment de ezitare rar din partea lui Putin, care deja intrase în a patra oră de răspuns la interpelări din partea publicului rus.

Vladimir Putin neagă ferm că ar folosi dubluri

„Văd că ai putea semăna cu mine și vorbi cu vocea mea. Dar m-am gândit la asta și am decis că doar o persoană trebuie să fie ca mine și să vorbească în vocea mea, iar aceea voi fi eu”, a răspuns el. „Aceasta este prima mea dublură, apropo”, a adăugat el aparent în treacăt.

Atât Kremlinul, cât și Putin personal, au negat în mod repetat că acesta folosește o dubluri, speculațiile în acest sens intensificându-se după ce el a declanșat războiul din Ucraina anul trecut. Kremlinul a respins aceste zvonuri cel mai recent luna trecută, când purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a dat asigurări că „avem un singur Putin”.

„De fapt, el (Putin, n.r.) a fost întotdeauna şi este mega-activ. Cu greu putem ţine pasul cu el – cei care lucrăm cu el. Energia lui este de invidiat şi nu putem decât să ne dorim să fim la fel de sănătoşi ca el”, a spus Peskov și mai devreme în cursul acestui an. Putin a declarat în 2020 că a refuzat o ofertă de a folosi dubluri de corp pentru protecţie personală în timpul conflictului din Cecenia. „Am refuzat să am dubluri. A fost în timpul celei mai dificile perioade a luptei împotriva terorismului”, a subliniat el atunci

Comentarii