VIDEO Filmări cu urmărirea și capturarea unui tânăr sucevean beat și fără permis și care a furat o mașină. Polițiștii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă

luni, 30 octombrie 2023, 14:40
2 MIN
 VIDEO Filmări cu urmărirea și capturarea unui tânăr sucevean beat și fără permis și care a furat o mașină. Polițiștii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă

Duminică dimineață, in jurul orei 08:00, un bărbat din comuna Berchișești a sesizat prin  112 faptul că o autoutilitară i-a fost sustrasă în timpul nopții din curtea locuinței.

Mașina a fost lăsată deschisă, cu cheile în contact, fiind stabilită și identitatea principalului suspect, respectiv un tânăr de 20 de ani, localnic, care, ocazional, lucra în curtea proprietarului vehiculului, potrivit obiectivdesuceava.

La nivelul întregului județ au fost instituite de către polițiști filtre rutiere, fiind totodată dispuse măsuri investigative pentru localizarea vehiculului si autorului.

În jurul orei 10:40, un echipaj din cadrul SPR 3 Marginea dispus într-un filtru rutier a reperat autoturismul sustras pe DN17A, pe raza localității Sucevița.

S-a efectuat semnal regulamentar de oprire, însă vehiculul și-a continuat deplasarea în viteză,  polițiștii plecând în urmărirea acestuia, cu utilizarea semnalelor acustice și luminoase.

După ce s-a iesit din localitate, s-au efectuat somațiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, însă șoferul nu s-a conformat. În aceste condiții, întrucât la cca. 8 km distanță urma un obiectiv turistic cu aflux sporit de persoane, respectiv Pasul și complexul turistic Palma, polițiștii au efectuat 3 focuri de avertisment în plan vertical și ulterior foc cu armamentul din dotare înspre pneurile vehiculului urmărit, reușind oprirea și imobilizarea vehiculului, ca urmare a lovirii pneurilor spate și a barei spate.

Șoferul de 20 de ani a fost extras din mașină fără a suferi leziuni. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul respirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice. De asemenea, s-a constatat ca șoferul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Comentarii