VIDEO Iașul nu mai este sub avertizare meteo, dar dacă plecați la drum vă veți întâlni cu ninsori și porțiuni de drum înzăpezite

sâmbătă, 23 decembrie 2023, 11:11
2 MIN
 VIDEO Iașul nu mai este sub avertizare meteo, dar dacă plecați la drum vă veți întâlni cu ninsori și porțiuni de drum înzăpezite

Furtuna Pia, care a lovit puternic vestul Europei, a intrat și în România, iar meteorologii au emis deja coduri portocalii de viscol puternic în zonele montane.

 

Administrația Națională de Meteorologie (ABM) a emis vineri două coduri, unul portocaliu și un altul galben, de viscol puternic și ninsori.

Astfel, a fost emis cod portocaliu pentru întreaga zonă montană din România, valabil în intervalul 22 decembrie, ora 18.00 – 24 decembrie, ora 10.00. Potrivit meteorologilor, în zona montană se va înregistra viscol puternic.

”În zona montantă înaltă (în general la peste 1.500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită”, a transmis ANM.

La munte vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25…30 l/mp și peste 40… 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.

” Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat”, transmite ANM.

În județul Iași. ieșit de sub avertizare meteo de la ora 10, echipele DRDP Iași sunt în patrulare pe DN 24, DN 28 și DN 28A, pe fondul carosabilului umed și a temperaturilor scăzute. Mai jos, aveți imagini de la Poieni:

În județul Bacău, spre Slănic Moldova s-a depus un strat fin de zăpadă:

Comentarii