VIDEO: Iohannis – „O autostradă care să lege Moldova de restul țării e absolut necesară”

luni, 01 octombrie 2018, 09:55
2 MIN

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Iași. Astăzi are loc una dintre cele mai fastuoase deschideri de an universitar din ultimii ani în prezența sa. Reprezentanții tuturor universităţilor de stat din Iași au umplut Sala Mare a Teatrului Naţional.

Urmăriți evenimentul organizat la Teatrul Național:

UPDATE

Iohannis a mers pe jos de la Teatrul Național spre Casa Pătrată. Primarul Mihai Chirica a fost pe post de ghid. Aflați amănunte de AICI.

UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, luni, la deschiderea anului universitar la Iaşi, că o autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi de reţeaua paneuropeană de autostrăzi este absolut necesară, el spunând de asemenea că este inadmisibil ca distanţa dintre Bucureşti şi Iaşi să fie străbătută cu trenul în aproximativ şase ore şi jumătate, semnificativ mai mult decât în urmă cu 20 de ani. Aflați amănunte de AICI.

UPDATE

Președintele Iohannis a fost așteptat de mulți ieșeni la ieșirea de la Teatrul Național. Acesta va merge pe jos până la Casa Pătrată.

UPDATE

Un aspect care a stârnit unele comentarii a fost legat de ținuta reprezentantei studenților, acuzată de unii ca fiind poate nepotrivită cu momentul festiv academic.

UPDATE

"Iașul are nevoie de infrastructură pentru a deveni un oraș european important. O autostradă care să lege Moldova de restul țării este absolut necesară", a spus Iohannis în aplauzele celor prezenți la Teatrul Național.

UPDATE

La manifestări participă și ministrul Educației, Valentin Popa, rector al Universității din Suceava. El și-a anunțat recent demisia din fruntea ministerului.

UPDATE

Momentul în care președintele a ajuns la Teatrul Național:

Rectorii celor cinci universităţi de stat din Iaşi vor sta pe scena Teatrului Naţional alături de preşedinte în prima deschidere comună a anului universitar în Iaşi, şeful statului venind la Iaşi la invitaţia Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. Evenimentul începe la ora 11.00.

VEDEȚI ȘI:

Una din cele mai fastuoase deschideri de an universitar. Iohannis vine astăzi la Iaşi

Comentarii