VIDEO Luminița Dobrescu, tranșantă: „Eurovision 2021, amprenta societății bolnave și agresive în care trăim”

marți, 25 mai 2021, 10:27
2 MIN
 VIDEO Luminița Dobrescu, tranșantă: „Eurovision 2021, amprenta societății bolnave și agresive în care trăim”

Luminița Dobrescu, prima câștigătoare a concursului ”Cerbul de Aur” din România, a făcut pentru ”Click!” o cronică a competiției cântecului european de anul acesta. Celebra artistă locuiește în Italia și, în opinia sa, Elveția și Franța s-au prezentat cum se cuvine, în rest, multe concurente s-au îmbrăcat în costume de baie cu sclipici, iar reprezentanta noastră, Roxen, fără experiență, a falsat.

Megaconcursul de anul acesta a demonstrat o dată în plus absența Cântecului Frumos, a sensibilului, făcând abstracție de votul juriului internațional care, a încercat să redirecționeze Eurovisiunea pe calea ei incipientă dar, fără mare succes.

Surpriza este caracteristică principală a oricărui festival, însă aici interesele geopolitice, naționalismul, cât și votul înverșunat al unui public confuz, care se identifica perfect cu societatea din care face parte, au șocat și răsturnat orice așteptare.

Citește și: VIDEO A prizat sau nu cocaină câștigătorul Eurovison 2021? Priviți momentul!

Însuși sistemul de vot din acest an, de a acorda interpreților țărilor participante numai 12 puncte, a generat o surpriză absolută, așa încât țări cu renume, care fac parte din sistemul de organizare a festivalului cu contribuții financiare relevante, inclusiv Olanda, că țară gazdă, nu s-au bucurat de prea mult respect din partea juriului internațional, cât și din partea publicului, fiind cotate pur și simplu cu 0 PUNCTE! O RUȘINE!

Pe de altă parte, UCRAINA surprinde cu 267 puncte, FINLANDA cu 280 puncte, ISLANDA cu 180 puncte, ITALIA cu 380 puncte, ceea ce demonstrează că Euroviziunea s-a îndepărtat radical de acel “EUROVISION DE LA CHANSON”, devenind EUROVISION AL CÂNTECULUI POTRIVIT, LA MOMENTUL POTRIVIT.

Singurele țări care au readus acea nostalgie, acel profesionalism în arta cantului frumos de mare emoție, cu interpreți de bun gust, au fost ELVEȚIA și FRANȚA.În rest, interprete care au venit îmbrăcate în costume de baie cu sclipici, parcă cumpărate toate din același boutique, altele cu forme corporale care în mod sigur meritau mai bine ascunse.

Euroviziunea are nevoie imperioasă de o schimbare redicală a regulamentului, a sistemului de vot și a impunerii unei ținute morale a interpreților participanți.

De asemenea, HARD ROCK ar trebui pe viitor exonerat, întrucât nu se încadrează, ca stil muzical, concepției inițiale a acestui Megafestival.

Făcând o trecere în revistă a țărilor participante, nivelul general a fost foarte scăzut, cu excepția Greciei, Sanmarino, Germania, Bulgaria, Aserbaidjan, Norvegia și Suedia.

Televiziunea olandeză a demonstrat încă o dată calitățile excepționale și profesionalismul de talie mondială, oferind imagini inedite împletite cu o tehnică televizivă de mare clasă, în condiții speciale ale pandemiei existente.

Mai mult, pe click.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii