VIDEO O priveliște care îți taie respirația și un proiect unic în România: refugii panoramice pe stâncă

luni, 09 august 2021, 07:16
2 MIN
 VIDEO O priveliște care îți taie respirația și un proiect unic în România: refugii panoramice pe stâncă

Județul Harghita se poate mândri din 2020 cu un proiect unic în România: două refugii panoramice pe stâncă. Ca acestea mai sunt numai patru în întreaga Europă.

Amenajarea lor „a fost o sarcină foarte dificilă. Suntem la o înălțime de 250 de metri pe o stâncă, chiar pe marginea stâncii. Și când a venit elicopterul, abia ne-am putut ține”, povestește Fekete Örs – șef Salvamont Harghita Băi.

„Sunt două cabine panoramice, una pe muntele Piatra Poienii, a doua se găsește pe muntele Ucigașul. Ce se vede de aici? De pe geamul principal se vede o parte din Cheile Bicazului, în față se vede Piatra Altarului și Cheile Lăpușului, în spatele Pietrei Altarului. Din partea laterală, se vede Suhardul Mic și partea Cheilor care duce spre stațiunea Lacul Roșu. Din cabina de pe muntele Ucigașu se vede zona Lacului Roșu și până în creasta principală a Hășmașului”, explică Simon Laszlo, de la Asociaţia „Gyilkosto Adventure”.

„O să mai fie montat și un pod suspendat peste râul Bicăjelul și o platformă suspendată la Lacul Roșu, pe Balconul de Piatră. Pe aceste puncte vom instala și trei binocluri, fără bani. Toate se pot vizita fară taxă”, adaugă Simon Laszlo. 

„Poate fi vizitat acest refugiu pe stâncă, panoramic. De aici vom avea o priveliște deasupra Cheilor. Așteptăm familiile și copiii care vor să ajungă aici și sperăm că toți cei care vin aici vor avea grijă de această minune. Chiar se poate dormi și aici, numai curățenia și grija este cel mai important lucru. Este un loc potrivit și pentru telemuncă”, spune Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Mai multe informatii si un material video , pe digi24

Comentarii