VIDEO: Parcul ieşean eGreen: începe amenajarea! Va fi unul dintre cele mai mari din oraş

miercuri, 23 iunie 2021, 01:50
2 MIN
 VIDEO: Parcul ieşean eGreen: începe amenajarea! Va fi unul dintre cele mai mari din oraş

S-a încheiat oficial licitaţia pentru amenajarea uneia dintre cele mai mari zone de agrement din Iaşi. În câteva zile vor veni dotările, de la mobilier obişnuit pentru un parc până la instalaţiile de joacă şi echipamentul de fitness. Ştiţi unde se află parcul eGreen de la marginea oraşului, proiect finanţat de Uniunea Europeană?

Licitaţia pentru achiziţionarea de bunuri şi dotări aferente proiectului „Reabilitare şi modernizare a zonei de agrement C.A. Rosetti” s-a încheiat. Câştigătoare a fost desemnată asocierea a două firme bucureştene, CNC Romcenter şi David Mag Irones, cu una din Drobeta Turnu Severin, New Beginiong Constructions Company. Contractul de furnizare a fost adjudecat pentru 3,18 milioane de lei, Primăria făcând o economie de jumătate de milion – din banii europeni, de altfel.

Crearea parcului eGreen este unul din cele două proiecte finanţate din fonduri europene prin care administraţia locală va reabilita mai multe zone degradate din oraş. După eGreen, cea mai mare dintre acestea, unde lucrările au început deja, se află pe strada Bradului, în Nicolina. Parcul eGreen este situat la intersecţia bd. C.A. Rosetti (DN 24) cu două străzi de legătură la zone rezidenţiale şi la viitorul amplasament al Spitalului Regional de Urgenţă (Albineţ şi Brânduşa).

Cititi si: Totul despre viitorul cel mai modern parc din Iaşi, cu bani de la UE. Copoul va fi concurat de eGreen

Pe cele 1,8 hectare urmează să se amplaseze stâlpi de iluminat, echipament de fitness şi piese de mobilier – bănci inclusiv solare, suporturi pentru biciclete, pergole, fântâni decorative, panouri de informare „touch screen”, gard de împrejmuire. Termenul de garanţie solicitat pentru toate acestea este de 24 de luni.

Amenajarea peisagistică a zonei de agrement „eGreen” Parc va cuprinde ansambluri de joacă, spaţii de relaxare şi gazon, o „grădină labirint”, o zonă de skate şi role, terenuri de sport, tobogane, patinoar etc. Proiectul prevede şi un amfiteatru verde în aer liber, o zonă destinată cercetaşilor şi persoanelor care practică parkour, o scenă circulară multifuncţională, fântâni decorative, precum şi o platformă belvedere de unde va putea fi văzut întreg parcul. 

 

 

Comentarii