VIDEO – Preotul Calistrat Chifan, acuzat că a lovit două femei, a fost oprit de la slujirea celor sfinte

luni, 14 noiembrie 2022, 14:51
1 MIN
 VIDEO – Preotul Calistrat Chifan, acuzat că a lovit două femei, a fost oprit de la slujirea celor sfinte

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte. El este acuzat că a lovit două femei în curtea bisericii, iar uneia dintre ele i-a spart telefonul mobil. În trecut, în 2003, conform unui comunicat oficial al Mitropoliei, preotul a bătut un cal până l-a ucis.

Cititi si: Exorcizări fără aprobare la Mănăstirea Vlădiceni? Abateri canonice ale pr. Calistrat, recunoscute de preot după ce a agresat cele două femei

“Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul şi rezultatul plângerii depuse la Poliţie de persoana implicată în incident.

O astfel de situaţie produce, desigur, multă durere şi întristare; ea devine prilej de sminteală şi de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toţi credincioşii ortodocşi, şi un timp al pocăinţei, al cercetării conştiinţei, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniţi şi pace inimilor tulburate, potrivit preotului Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Comentarii