VIDEO Roboți vii minusculi realizați din celule umane îi surprind pe oamenii de știință

duminică, 03 decembrie 2023, 17:57
1 MIN
 VIDEO Roboți vii minusculi realizați din celule umane îi surprind pe oamenii de știință

Oamenii de știință au creat roboți vii minusculi din celule umane care se pot deplasa într-un vas de laborator și care, într-o zi, ar putea ajuta la vindecarea rănilor sau a țesuturilor deteriorate, potrivit unui nou studiu, relatează CNN.

O echipă de la Universitatea Tufts și de la Institutul Wyss al Universității Harvard a numit aceste creații „antroboți”. Cercetarea se bazează pe lucrările anterioare ale unora dintre aceiași oameni de știință, care au realizat primii roboți vii, sau xenoboți, din celule stem obținute din embrioni de broască africană cu gheare (Xenopus laevis).

„Unii oameni au crezut că caracteristicile xenoboților se bazau foarte mult pe faptul că sunt embrionari și amfibieni”, a declarat autorul studiului, Michael Levin, profesor de biologie la Facultatea de Arte și Științe a Tufts.

„Nu cred că acest lucru are legătură cu faptul că este un embrion. Acest lucru nu are nimic de-a face cu faptul că este o broască. Cred că aceasta este o proprietate mult mai generală a ființelor vii”, a spus el.

„Nu ne dăm seama de toate competențele pe care le au propriile noastre celule.”

Deși erau vii, antroboții nu erau organisme cu drepturi depline, deoarece nu aveau un ciclu de viață complet, a spus Levin.

Mai mult, pe g4media

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii