VIDEO Verde intermitent într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Iași. L-ați văzut?

sâmbătă, 19 iunie 2021, 16:21
1 MIN
 VIDEO Verde intermitent într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Iași. L-ați văzut?

La mai bine de cinci ani de când primarul interimar de atunci, Mihai Chirica, a exclus această posibilitate, verdele intermitent a apărut și la intrarea din strada Păcurari spre Pasajul „Octav Băncilă”. În ianuarie 2016, la puțin timp după ce pasajul a fost dat în folosință, Chirica a explicat că „timpul principal (al semaforizării intersecției, n.r.) va fi cel pe direcţia dinspre Păcurari spre Centru, cu posibilitate de viraj spre dreapta (zona Dacia), dar fără verde intermitent, pentru că face un blocaj interminabil asupra maşinilor care se aliniază şi vor să facă dreapta”.

Dacă, în timpul săptămânii, aglomerația face să treacă neobservat acest atu al mașinilor care vin dinspre Păcurari și virează dreapta pe pasaj, în weekend ar putea fi binevenit. Doar că măsura nu a fost mediatizată, indicatorul de selectare a circulației pe direcții de mers trece neobservat – și nici nu spune prea multe – la fel și marcajul aproape șters de pe carosabil. Prin urmare, chiar și atunci când circulația este redusă, unii conducători auto care merg înainte nu mai reușesc să treacă pe banda 2. Însă banda 1 nu e rezervată exclusiv virajului la dreapta, astfel că nici claxoanele nu sunt motivate – decât, eventual, pentru primirea unei amenzi: teoretic, în municipiu, claxonatul este interzis.

Citește și: Stradă nouă: Bretea cu sens unic între şoseaua Arcu şi strada Păcurari, spre Fundaţie

Construirea unei benzi dedicată virajului la dreapta, care ar avea mai puțin de 100 de metri de la benzinărie până la colț, pare de neimaginat pentru administrația orașului. De altfel, proiectul unei a treia benzi pe cealaltă parte a intrării spre pasaj, dinspre strada Arcu spre Păcurari, e în așteptare de trei ani și jumătate.

Citește și: De ce se gâtuie traficul în Iaşi? Zonele în care sistemul de management a eşuat

Comentarii