VIDEO Zece pasageri, răniți după ce aeronava a intrat într-o zonă cu turbulențe

sâmbătă, 25 martie 2023, 18:58
2 MIN
 VIDEO Zece pasageri, răniți după ce aeronava a intrat într-o zonă cu turbulențe

Zece pasageri ai zborului TAAG Linhas Aéreas de Angola DT652 de la Luanda la Lisabona, au fost răniți, după ce aeronava în care se aflau, a fost lovită de turbulențe.

Pasagerii „au trăit momente de teroare, când avionul Hi Fly a traversat cerul Republicii Democrate Congo (RDC), din cauza unor turbulențe puternice care au provocat răni cauzate de obiecte, cum ar fi cărucioare de servicii alimentare, proiectate prin aer pentru zece pasageri”, a relatat Jornal de Angola, scrie aviation24.be.

Compania aeriană TAAG a emis, joi seară, un comunicat oficial în care a explicat că situația de la bord s-a datorat „condițiilor meteo nefavorabile de pe traseu”.Imaginile surprinse la scurt timp după incident arată alimente împrăștiate pe jos și pete de mâncare și băutură pe tavan.

În zona de parcare a aeronavelor de pe aeroportul din Lisabona, diverse mijloace de asistență așteptau pasagerii la debarcare pentru o primă examinare a răniților. Cele mai multe dintre răni au fost minore.

În comunicatul TAAG se mai arată și faptul că societatea a declanșat o intervenție de urgență prin trimiterea de ambulanțe și o echipă medicală pe aeroportul din Lisabona, unde avionul a aterizat normal la ora 20:37, după o călătorie de șapte ore și 18 minute.

TAAG a mai precizat că zborul DT650 de la Luanda la Lisabona de joi, 23 martie, a fost amânat pentru vineri dimineață (24), din cauza ploilor abundente, care au făcut ca pista aeroportului din Luanda să fie alunecoasă, obligând aeronava anterioară alocată acestui zbor să fie deviată spre Kinshasa (RDC). Acest zbor a fost operat de aeronava Hi Fly Airbus A330-200, înmatriculată 9H-HFG.

Sursa: stirileprotv

Comentarii