Viitorul energiei electrice, dezbătut de 150 de specialişti din 19 ţări la Iași

sâmbătă, 20 octombrie 2018, 01:59
2 MIN
 Viitorul energiei electrice, dezbătut de 150 de specialişti din 19 ţări la Iași

Aici a avut loc, joi şi vineri, Conferinţa Internaţională „Electrical and Power Engineering“.

150 de specialişti din 19 ţări au dezbătut joi şi vineri la Palatul Cultu­rii, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Conferinţei Internaţionale „Electrical and Power Engineering“, viitorul ingineriei electrice. Evenimentul a fost organizat de către Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată (FIEEIA) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUASI).

Ceremonia de deschidere a avut loc la Palatul Culturii, în Sala Henri Coandă, de la ora 9, la aceasta participând peste 150 de persoane, membri înscrişi ai conferinţei, organizatori, reprezentanţi ai sponsorilor, cât şi ai conducerii TUIASI.

„Este o ediţie aniversară care, iată, se desfăşoară în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri. În semn de respect pentru cei care acum 100 de ani au pus bazele statului român, această ceremonie se va desfăşura în limba română“, a menţionat prof.dr.ing. Marinel Tem­neanu, decanul FIEEIA.

„Facultatea noastră este o facultate centenară; este, de altfel, prima de inginerie electrică din România, una care dă valoare şi în acelaşi timp este pusă în valoare în cadrul unei universităţi de elită“, a adăugat el.

În cadrul evenimentului a luat cuvântul şi rectorul TUIASI, prof.dr. ing. Dan Caşcaval, care a vorbit des­pre importanţa aceste manifestări.

„Tre­bu­ie să recunosc cu mare bucurie şi onoare că prima şcoală a Universităţii Tehnice a fost Şcoala de electricitate, ceea ce este un lucru cu totul deosebit. Am avut, de fapt, două prime şcoli din România – de electricitate şi de chimie industrială, însă şcoala noastră nu a fost prima politehnică înfiinţată în România. Organizator al acestei conferinţe este una dintre cele mai reprezentative facultăţi ale universităţii. Tradiţia în Inginerie electrică şi energetică îşi spune cuvântul astăzi, când IEEIA este una dintre cele mai căutate facultăţi“, a punctat Dan Caşcaval.

La manifestările de la Iaşi au parti­cipat specialişti din Europa, Asia şi Africa de Nord.

Comentarii