Viitorul rămâne piaza rea pentru ieşeni

sâmbătă, 07 aprilie 2018, 11:15
4 MIN
 Viitorul rămâne piaza rea pentru ieşeni

 

CSM Poli Iaşi – Viitorul Constanţa 0-2 (0-0), în etapa a IV-a a play-off-ului Ligii I de fotbal.CSM este la al cincilea eşec consecutiv, ieşenii perizând toate cele trei meciuri disputate în faza a doua a campionatului

 

CSM: Kelava – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Sin – Mihăescu (’64 – Ştefănescu), Qaka – Platini, Jo, Panţîru (’64 – Chelaru) – Cristea (’79 –  Kizito). Antrenor: Flavius Stoican.

Viitorul: V. Cojocaru – Mladen, Ţîru, Ghiţă, De Nooijer – Cicâldău, Băluţă, Vână (’69 –  Ciobanu) – Măţan (’80 – Casap) – Hagi, Voduţ (’64 – Drăguş). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonaşe galbene: Mihăescu (’23), Qaka (’34), Mihalache (’53) – Hagi (’69), Măţan (’79), Cicâldău (’87).

Arbitri: Alexandru Tudor – Iulian Radu, Alexandru Vodă.

 

0-1, min. 59: Kelava a respins un şut trimis de Vână din lateral stânga la colţul lung, Sin a respins în Voduţ, care a înscris;

0-2, min. 86: contraatac patru contra doi purtat de oaspeţi, mingea ajunge la Hagi care-i culcă dintr-o fentă pe Chelaru şi Kelava şi înscrie lejer.

 

CSM Politehnica Iaşi a uitat să câştige! De pe 18 februarie, de când se impunea la Timişoara, formaţia pregătită de Flavius Stoican a disputat cinci meciuri oficiale, pe care le-a pierdut: patru în campionat, trei dintre acestea în play-off şi unul în Cupă, când a cedat după prelungiri.

Ultimul eşec suferit de CSM, cel de vineri, cu Viitorul Constanţa, pare a fi şi cel mai dureros. Deşi a anunţat că şi-a învăţat lecţia după înfrângerea pe care dobrogenii i-au adminsitrat-o în acest an, tot în Copou, în ultima etapă a sezonului regulat, CSM a fost depăşită clar de cruda trupă a lui Hagi, care a conţinut nouă jucători sub 21 de ani!!! Justeţea succesului oaspeţilor a fost reliefat şi de statistică (10-17 la şuturi, 3-9 la încercări cadrate, 3-5 la cornere) şi de aspectul jocului.

Primul act a fost relativ echilibrat, gazdele, care nu au reuşit să tragă pe poartă (!), având o ocazie mare, irosită de Cristea (’16), iar oaspeţii dând emoţii prin Hagi (’35 – lovitură liberă) şi Voduţ (’44 – bară). Viitorul s-a desprins clar după pauză, când a marcat de două ori şi a dat senzaţia mereu că ţine frâiele partidei, deşi Iaşul a fost aproape de a înscrie prin Jo şi Cristea (’74 – lovitură liberă, mingea a trimis la o palmă de gol). Cifrele susţin afirmaţia: 48-52% posesie, 8-13 la şuturi, 3-8 la încercări cadrate, 3-3 la cornere, .

Explicaţia dezechilibrului ţine de incapacitatea moldovenilor de a anihila jocul ofensiv al constănţenilor, plasarea lui Măţan în spatele tandemului Voduţ – Hagi punându-i bine în valoare pe atacanţii care au marcat. Dezorganizarea defensivă a gazdelor a ieşit foarte bine în evidenţă şi la faza golului doi, când Viitorul a finalizat după un contraatac purtat în dublă superioritate numerică!

În ceea ce priveşte ofensiva Iaşului , s-a demonstrat încă o dată că, în condiţiile reculului lui Jo din acest an, este dependentă de Cristea. Căpitanul gazdelor s-a zbătut, a apărut la finalizare, a bătut bine cornerele şi o lovitură liberă însă ratarea din primul act nu a putut fi ştearsă cu buretele.

Pentru CSM urmează meciul de sâmbătă, de la Craiova, în care trupa lui Stoican e obligată să joace altfel, pentru a nu le da apă la moară celor care susţin deja că play-off-ul este o pălărie mult prea mare pentru o echipă care a prins locul VI după primul duel pierdut în acest an cu Viitorul, la capătul unui sezon în care a stat doar pe locuri de play-out.

 

CSM-catalog

 

Kelava (4) – ezitant la primul meci bifat după lunga perioadă de absenţă cauzată de o accidentare.

Bosoi (4,5) – continuă pasa cenuşie.

Mihalache (5) – a încercat să ţină sus steagul apărării.

Frăsinescu (4,5) – sub nivelul etalat cu FCSB.

Sin (4,5) – a respins în Voduţ la primul gol.

Mihăescu (4) – nu a valorificat şansa pe care a primit-o.

Qaka (5) – nu s-a făcut de râs, însă nici nu a mai fost motorul de altă dată.

Platini (4,5) – mult sub nivelul etalat în ultimele runde.

Jo (4,5) – a încercat multe, a reuşit puţine.

Panţîru (4,5) – a intrat greu în ritm.

Cristea (4,5) – a ratat cea mai mare ocazie a Iaşului.

Chelaru (4) – nu a intrat bine în joc, driblat uşor la golul doi.

Ştefănescu (5) – raze de lumină.

Kizito a intrat în minutul 79.

 

FOTO AGERPRES, ADRIAN CUBA

Comentarii