Viitorul sună mai bine

luni, 08 iulie 2019, 01:43
2 MIN
 Viitorul sună mai bine

 

Echipa lui Gică Hagi, FC Viitorul a câştigat Cupa României câştigând cu 1-0 partida cu campioana CFR, pregătită de Dan Petrescu

Formaţia FC Viitorul, deţinătoarea Cupei României, a câştigat, sâmbătă, Supercupa, impunându-se cu scorul de 1-0 (0-0) în faţa campioanei CFR Cluj, pe stadionul Ilie Oană, din Ploieşti. Pentru echipa constănţeană este primul astfel de trofeu. FC Viitorul a mai jucat în Supercupă în 2017, dar atunci a pierdut în faţa celor de la FC Voluntari.

CFR Cluj a început mult mai bine meciul. A avut cele mai mari ocazii, dar, rând pe rând, Omrani, Costache şi tânărul Itu nu l-au putut învinge pe Tordai, care a scos câteva şuturi foarte grele. Fără şut pe poartă în primele 45 de minute, Viitorul a debutat cu mai multă încredere în repriza secundă. A fost mai ofensivă, iar schimbările lui Gică Hagi, prin introducerile lui Andreas Calcan şi Marius Leca, au adus un plus şi mai mare. Golul a venit pe final, în minutul 86. Andrei Artean a prins un şut cu boltă de la peste 25 de m, pe care Arlauskis nu l-a putut scoate. Astfel, Viitorul Constanţa îşi trece în palmares al treilea trofeu din istorie, după titlul din 2017 şi Cupa României din sezonul trecut. Anul trecut, Supercupa României a fost câştigată de CFR Cluj. Au jucat echipele:

Viitorul: Tordai – Mladen, Ţâru, Iacob, De Nooijer (’72 – Kuipers) – Houri, Artean, Vână – Măţan – Iancu (’61 – Calcan), Ganea (’72 – Leca).

CFR: Arlauskis – Peteleu, Vinicius, Mureşan, Camora – Bordeianu, Djokovic, Itu (’46 – Culio)- Deac, Omrani (’76 – Ţucudean), Costache (’70 – Petrila).

Meciul a fost arbitrat de Sebastian Colţescu, iar ieşeanul Ciprian Paraschiv a fost observagtor FRF.

 

Gheorghe Hagi: “Noi avem omogenitate, chiar dacă ne pleacă un jucător-doi, avem această identitate, omogenitate. Jucătorii noştri au făcut diferenţa în sacrificiu, cât au alergat. Mă aşteptam în prima repriză la mai mult de la atacanţi. Noi producem jucători, astăzi l-aţi văzut pe Leca. Strategia noastră este să încercăm să devenim cei mai buni. Primul obiectiv al nostru, să intrăm în play-off”.

Dan Petrescu: „A fost un meci echilibrat, cu un trofeu pe masă, suntem supăraţi, dar nu poţi spune că o echipă a dominat sau nu. Noi cu ocaziile, ei cu golul. Moralul va fi scăzut pentru meciul cu Astana, rolul meu e să lucrez la moralul lor, puteam mai mult. Avem opt meciuri în iulie. Pornim cu şansa a doua în Astana, au fost în grupele competiţiile europene. Terenul, drumul, oboseala şi supărarea după acest eşec, trebuie toate gestionate bine”.

 

Comentarii