Vin pistoale Beretta pentru polițiștii din Iași. Apune epoca armelor Carpaţi şi Makarov

marți, 28 iulie 2020, 10:00
2 MIN
 Vin pistoale Beretta pentru polițiștii din Iași. Apune epoca armelor Carpaţi şi Makarov

Poliţiştii de la Rutieră şi cei care patrulează pe străzile din Iaşi vor primi pistoale Beretta.

Un prim lot de 5.000 de pistoale Beretta PX 4 de calibru 9 x 19 mm au ajuns în România, iar din această săptămână vor fi distribuite poliţiştilor care lucrează în operativ, adică pe stradă. Poliţia Română a achiziţionat un lot de 25.000 de pistoale şi un milion de cartuşe.

În prezent, poliţiştii rutieri şi de la ordine publică, cei care patrulează pe străzi, folosesc pistoale Carpaţi şi Makarov, în care încap doar şase cartuşe, în timp ce în magazia Beretta pot fi introduse 15 gloanţe. De altfel, în urmă cu câţiva ani, ofiţerii erau dotaţi cu Carpaţi, iar agenţii de la stradă cu Makarov. În urma unei directive, ofiţerii care lucrau la birou au predat armele mai bune, cele Carpaţi, către agenţii din stradă.

Cu noile pistoale, poliţiştii vor purta arma şi pe picior, pentru o mai bună mobilitate.

Tot la Iaşi au ajuns zilele trecute şi noile maşini de poliţie, cu o echipare cu culori standard. Astfel, în cursul săptămânii trecute, secţiile urbane aflate în municipiul Iaşi au primit şase maşini noi, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să ajungă un alt lot de autovehicule la Iaşi.

“Pentru că este deficit de maşini şi în mediul rural, au fost identificate maşini din anii 2016 şi 2017 de la secţiile urbane care au fost date la posturi din mediul rural, care circulau cu maşini mai vechi”, ne-a spus un poliţist.

Comentarii